Járdajavításnak indult, barlangfeltárás lett belőle

Budapest II. kerületében, az Alsó Törökvész út alatt leltek rá a hasadékra.

Szerző:
Turista Magazin
2022. május 27.

Budapest II. kerületében, az Alsó Törökvész út alatt leltek rá a hasadékra.

A szakemberek lakossági bejelentés miatt vonultak ki május 26-án az Alsó Törökvész útra, ahol először csak a garázsbeállók előtti kockaköves felület süllyedt meg, majd nem sokkal később a járda is. A kárelhárítás megkezdését követően azonban hamar kiderült, hogy itt bizony nem egyszerű süllyedésről van szó, hiszen hasadékokat és ezzel együtt feltehetően barlangot találtak.

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere számolt be először a hírről, majd nem sokkal később frissítette is a posztját, miszerint már bizonyos, hogy a feltárt hasadék egy barlang része. A járat feltárása jelenleg önkéntesek segítségével zajlik, hogy az üreg bekerülhessen az Országos Barlangnyilvántartásba.

Természetesen óriási meglepetéssel nem szolgál a felfedezés, hiszen a kerületben számos földalatti járat ismert, és nem először fordul elő, hogy süllyedés vagy építkezés során járatokra bukkannak. Szerencsére nem csak a kutatók leshetnek be a föld alá, a II. kerületben több barlang is látogatható, mint például a Szemlő-hegyi, vagy a Pálvölgyi-, illetve a Mátyás-hegyi-barlang.

Cikkajánló