Kerékpárúton bringázhatunk Győrtől Pannonhalmáig

Hétvégén adták át a Győrt és Pannonhalmát összekötő kerékpárutat, amelyhez három hidat, hat pihenőhelyet építettek és az útvonal mentén 174 facsemetét is elültettek.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Krizsán Csaba / MTI
Forrás:
Aktív Magyarország
2021. november 23.

Hétvégén adták át a Győrt és Pannonhalmát összekötő kerékpárutat, amelyhez három hidat, hat pihenőhelyet építettek és az útvonal mentén 174 facsemetét is elültettek.

A Győrt Pannonhalmával összekötő 18,4 kilométer hosszú kerékpárút érinti Nyúl és Écs települést, és építése során lakossági javaslatokat is figyelembe vettek. A kerékpárút két helyen is keresztezi a veszprémi vasútvonalat, az átkelési pontokon fény- és félsorompót telepítettek, emellett a kerékpárút vonalán három hidat építettek, hat pihenőhelyet alakítottak ki, információs táblákat helyeztek ki és 174 facsemetét ültettek el.

A Kisalföldet a Sokorói-dombsággal összekötő kerékpárúton minimális szintemelkedésre kell számítani, de – tegyük hozzá – a kerékpárút Pannonhalma városközpontjáig tart, az apátsághoz vezető szerpentin, amin bizony nem könnyű feltekerni, már nem része annak.

A kerékpárút-szakasz Győr belterületén, a Szauter Ferenc utcai körforgalmi csomóponttól indul és Pannonhalmán, a Bencés Főapátság lábánál található Szabadság térnél ér véget. A 18,4 km hosszú kerékpáros útvonalból 12,3 km új építésű szakasz, 6,1 km hosszan már meglévő kerékpárutat újítottak fel.

Az újonnan átadott kerékpárút csatlakozik a Pannonhalma-Balatonfüred kitáblázott kerékpáros túraútvonalhoz. Győrtől a bringások a Duna menti EuroVelo 6 nemzetközi kerékpáros túraútvonalon Budapest vagy Bécs irányába tudnak tovább tekerni.

Cikkajánló