Keresztek nyomában - új jelvényszerző túramozgalom

A Kékes Turista Egyesület Gyöngyös és környékére invitál titeket, hogy ott megismerhessétek  építészettörténetünk szakrális különlegességeit, a kőkereszteket.

Szerző:
Kékes Turista Egyesület
Fotó:
Antissimo
Horváth Béla
Gulyás Attila
2014. november 29.

A Kékes Turista Egyesület Gyöngyös és környékére invitál titeket, hogy ott megismerhessétek  építészettörténetünk szakrális különlegességeit, a kőkereszteket.

A túramozgalom elsődleges célja, hogy megismerjétek Gyöngyös város és környéke kőkeresztjeinek múltját és jelenét, arra is felhívja figyelmeteket, hogy milyen fontos megóvni ezen örökségünket.megóvására.

Természetesen miközben felkeresitek a kereszteket megismerhetitek a várost, sírkertjeit, és a települést övező területeket, a Mátraalját. A túramozgalom kiírói remélik, hogy a keresztény értékeket közelebb tudja

hozni a XXI. század emberéhez.

A teljesítés módja: A túramozgalom teljesítőjének számít az a túrázó, aki az igazolófüzetben szereplő 55 keresztet felkeresi és megfeleő módon igazolja, majd a kitöltött  igazolófüzetet személyesen vagy postán eljuttatja a Kékes Turista Egyesület címére: 3200 Gyöngyös, Török Ignác utca 1.

Igazolásként az a helyszínen készült fénykép is elfogadható, amelyen a túrázó és az adott kereszt is egyaránt jól felismerhető. A keresztek felkeresése bármilyen közlekedési eszközzel történhet, azaz gyalog, kerékpárral, autóval. ill. egyéb módon egyaránt megengedett. A teljesítés tetszőleges sorrendben, időkorlát nélkül történhet.

 

Díjazás: A túrázó a teljesítés elbírálása után megkapja a túra oklevelét és jelvényét, valamint felkerül a teljesítők listájára. A teljesítőket a teljesítés sorrendjében tartalmazó lista a Kékes Turista Egyesület honlapján tekinthető meg.
 

A túramozgalom nevezési díja: 2500 Ft, amely magában foglalja az igazolófüzet, az oklevél és a jelvény árát.

 

Az igazolófüzet kapható:

MTSZ Országos központ

Tourinform iroda (Gyöngyös, Fő tér 10.)

Kékes Turista Egyesület (Gyöngyös, Török Ignác u. 1.)
 

További információ:

Szőke György (30/308-4317, gyuri74@freemail.hu)
 

Cikkajánló