Kirándulóhelyek, melyek télen különlegesebbek, mint nyáron – Hétvégi programajánló

Nincs még ötleted, hova mozdulj ki a hétvégén? Ajánlunk pár klassz szabadtéri programot, ami jégben, fagyban, de sárban, latyakban is megéri a sétát.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Facebook / BfNPI (kiemelt kép)
2020. február 4.

Nincs még ötleted, hova mozdulj ki a hétvégén? Ajánlunk pár klassz szabadtéri programot, ami jégben, fagyban, de sárban, latyakban is megéri a sétát.

Február második hétvégéjén a látványos kilátó- és vulkántúrától a madármegfigyelő programokig válogathatunk az izgalmas túrák között, ha a bekuckózás helyett a természetjárás mellett döntünk. Mutatjuk a legjobbakat.

1. Kalandos vulkántúra vártól kőtengerig

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett bazaltos élménytúra útvonala Gyulakeszitől a Csobánc tetejére, a várromokhoz visz fel, majd érinti a Kula-dombot, a Hajagos bazaltbányáját és a látványos Papsapka-köveket is. Táv: 12 km. Időtartam: 6 óra.

Mikor?

2020. február 8. 10.00 – 16.00

Hol?

Gyulakeszi, találkozóhely: Kis Boldogasszony-templom melletti parkoló

Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.


2. Madárgyűrűzés a Sas-hegyen

Madáretetőkre mostanában sok-sok énekesmadár jár nap mint nap: cinegék, erdei és fenyőpintyek, zöldikék. Ezen a napon hálót húzunk, és a madárgyűrűzés jó alkalmat ad arra, hogy a lehető legközelebbi ismeretséget köss a kis énekesmadarakkal. A programra előzetes bejelentkezés szükséges.

Mikor?

2020. február 8. 10.00 – 13.00

Hol?

Budapest, Sas-hegyi Látogatóközpont

Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.


3. Kilátótúra gyönyörű balatoni látképekkel

Ami szép, tiszta időben ezen a túrán garantált: panorámák a Balatonra, hangulatos erdős részek és remek kilátópontok. Balatonalmádi fölött három szép kilátót is érint a túra útvonala: az Óvári-messzelátót, a Csere-hegyi kilátót és a Somlyó-hegyi kilátót. 20 és 6 kilométeres résztávok közül választhatnak a résztvevők.

Mikor?

2020. február 8. 8.30 – 15.30

Hol?

Balatonalmádi-Vörösberény, rajt/cél helyszíne: Hagyományőrző Kultúrközpont

Bővebb információ ide kattintva.


4. Pusztai madarak nyomában

Mintegy 8 kilométeres vezetett madarász túrát tehetnek az érdeklődők a Hortobágy és Kónya közötti szikes pusztákon. A madármegfigyelések mellett a Nyári-járás különleges szikeseivel is megismerkedhetnek. Kónyára vonattal érkeznek, onnan gyalog térnek vissza Hortobágyra a résztvevők. A programra kézi távcső ajánlott, valamint előzetes bejelentkezés szükséges.

Mikor?

2020. február 8. 10.00 – kb. 15.00

Hol?

Hortobágy – Kónya, találkozóhely: Hortobágy, vasútállomás

Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.


5. Papucs-hegyi barangolás télvíz idején

A Papucs-hegy téli bejárásához ezúttal bakancsra lesz szükségünk. A Kehidakustányból induló körtúrán 25, 20, 15, 8 és 5 km-es távok közül választhatunk. Lankás domborulatok és tündéri völgyhajlatok között az útvonal érinti többek között a kustányi romtemplomot, az Öreg-hegyet, a Zalaköveskút határában álló Teréz anya-kilátót, a sényei Kemence-kápolnát és Zalaszentlászlót is.

Mikor?

2020. február 9. 7.00 – 16.30

Hol?

Zalai-dombság, rajt, cél helyszíne: Kehidakustány, kultúrház

Bővebb információ ide kattintva.


Cikkajánló