Körtúra a térkép szélén

Lehet edzés vagy séta, futókör vagy körtúra. Csak rajtunk áll, mit hozunk ki a város peremén és a Budai-hegység sokszínű vidékén kanyargó túraútvonalból.

Szerző:
Lánczi Péter
Fotó:
Gulyás Attila
2019. május 1.

Lehet edzés vagy séta, futókör vagy körtúra. Csak rajtunk áll, mit hozunk ki a város peremén és a Budai-hegység sokszínű vidékén kanyargó túraútvonalból.

Az „Ami a térképen kifér” alcímű túraútvonal egy olyan körtúrát jelöl, amely a Budai-hegység turistatérképén - ahol lehet - a legközelebb halad a térkép széleihez. A kör kizárólag turistautakon vezet, a lehető legkevesebb települést és aszfaltutat érintve. Egyediségét nem csupán a szerfölött változatos budai táj adja, hanem a táv teljesítésében rejlő lehetőségek is, amelyeket ki-ki saját elképzelései szerint aknázhat ki.

 

A Tündér-sziklától is remek panoráma tárul elénk

 

A Budai Térképkör kitalálója nem akart különösebb megkötéseket adni a természetjárásunkhoz, és ránk bízza, hogy a közel 82 km hosszú, 2453 m szintemelkedést tartogató utat gyalog vagy futva, egyben vagy részletekben járjuk-e be. Így a táv lehet számunkra erőpróbáló kihívás, avagy kényelmes, több napra elosztott kirándulás is attól függően, hogy milyen célt tűztünk ki magunk elé.

 

Solymár határában egy érdekes várrom emelkedik a Mátyás-dombon 

 

Egy biztos, ez a kör kiváló terep az egymással vagy saját magukkal versenyző terepfutóknak és teljesítménytúrázóknak, esetleg az első 100 km-es túrájukra készülőknek, valamint azoknak is, akik kényelmesen szeretik gyűjtögetni a túrák teljesítéséért járó okleveleket és kitűzőket. A Turisa Magazin májusi számában a túrával kapcsolatos hasznos infókon túl részletesen bemutatjuk az útvonalat is, amelynek egyes szakaszai a fővárosi kirándulók számára biztosan ismerősek lesznek, de a nyomvonal jócskán érint felfedezésre váró, kevésbé ismert budai tájakat is.

 

MÁJUSI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, ELŐFIZETNI PEDIG ITT TUDSZ RÁNK.

Cikkajánló