Kreatív versenyen értékelték a pecsételődobozokat

Telt házas gálán adták át a Highlights of Hungary díjait február 17-én a Toldi Klubban. Az ötvenhárom jelöltből a negyedik legtöbb szavazatot az Országos Kékkör megújult pecsételődobozai kapták.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Turista Magazin
Talabér Géza
2016. február 18.

Telt házas gálán adták át a Highlights of Hungary díjait február 17-én a Toldi Klubban. Az ötvenhárom jelöltből a negyedik legtöbb szavazatot az Országos Kékkör megújult pecsételődobozai kapták.

 „Az idei győzteseket látva nyilvánvaló, hogy egyre népszerűbbek azok a kezdeményezések, amelyek kimozdítanak minket az online világból, és valódi, kézzelfogható élményekkel gazdagítanak bennünket” - mondta el Remete Tibor, a Super Channel kreatív igazgatója, a Highlights of Hungary ötletgazdája a szerda esti díjátadó ünnepségen.


Az ötvenhárom jelöltet kurátorok nevezték a versenybe, az Országos Kékkör dobozait Finta Sándor, Budapest főépítésze választotta ki a tavalyi év legkreatívabb hazai kezdeményezései közül. A sorrendet a közönség döntötte el, a szavazási időszak alatt több mint tízezren voksoltak a különböző projektekre, amelyek közül a az OKK dobozai kapták a negyedik legtöbb szavazatot. „Ez az eredmény jól mutatja, milyen nagy az érdeklődés a természetjárás iránt, nagyon boldogok és büszkék vagyunk, hogy ezt segíthetjük a Magyar Természetjáró Szövetségben, és mindenkit arra bíztatnék, hogy mozduljon ki a szabad idejében, sok szeretettel várunk mindenkit pecséteket gyűjteni a Magyarország legszebb helyeit bejáró Országos Kékkörön” - mondta a díj átvételekor Vastag Barbara, a szövetség munkatársa.

 


2015 legkreatívabb projektjének a hazai közönség az EggMapet választotta. Sátor Dénes és Sátor Tamás közös munkája egy olyan városi térkép, amely a digitális megoldásokkal szemben offline megoldást kínál, ám szó szerint tenyérnyi helyen is elfér, és az időjárás minden viszontagságának is képes ellenállni.

 

A győztes EggMap 

 

 

 

Kiállítás nyílik a jelöltek munkáiból
A Highlights of Hungary célja egy olyan platform létrehozása, amely szakmai alapokon áll, ám kategóriák nélkül, a nagyközönséget is bevonva ad színes képet a magyarországi kreatív szektor éves sikereiről és eredményeiről. A szervezők szándéka, hogy a sikerekből minél több jusson el a szélesebb közönséghez is, és minél nagyobb társadalmi bázisa legyen a kreatív szakmáknak. Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szervezésében a jelöltek munkáiból márciusban kiállítás nyílik a Kossuth Lajos utca 14-16. szám alatti Projekt Galériában.
 

 

A Magyar Természetjáró Szövetség munkatársai tavaly ősszel rakták ki az Országos Kékkör nyomvonala mentén az új dobozokat, amelyekben megújult grafikájú pecsétek várják a túrázókat. Az egyedi, de mégis egységes pecséteket Rieder Béla, az MTSZ grafikusa készítette. A sarkára állított négyzet felső részében az adott településre, tájegységre jellemző kép látható.

 

 

 

<p><a href="https://vimeo.com/152152322">A MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG KÉKTÚRA BÉLYEGZŐKET FELÚJÍTÓ PROJEKTJE</a> from <a href="https://vimeo.com/user16585756">Turistamagazin</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Új pecsételődobozok a Kéktúrán

Versenyben a Kéktúra pecsételődobozai

Cikkajánló