Különleges vonatozás Mahócára

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. július 22-én ismét különvonatot indít Mahócára, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által nem járt szárnyvonalára. Ezért az élményért megéri vonatozni.

Szerző:
ÉSZAKERDŐ Zrt.
Fotó:
Gulyás Attila
2017. július 6.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. július 22-én ismét különvonatot indít Mahócára, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által nem járt szárnyvonalára. Ezért az élményért megéri vonatozni.

 

A Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által egyébként nem járt mahócai szárnyvonalán július 22-én délelőtt 9.30-kor és délután 14.20-kor is indul egy-egy járat. A szerelvények az időjárásnak megfelelő összeállításban, elsősorban nyitott személykocsikból fognak állni, de szükség esetén néhány zárt kocsi is a vonat részét képezheti majd. Vonógépként a tervek szerint a LÁEV két C-50-es kismozdonya fog szolgálni. A különvonatokon való utazás feltétele az előzetes regisztráció! Jelentkezés a kisvasut@eszakerdo.hu ímélcímen. Az előzetes regisztráció határideje 2017. július 21. péntek 12.00.

 

 

A különvonat menetrendjéről bővebben itt tájékozódhatsz.

 

Részvételi díjak
Kirándulóvonati menetjegy:
Felnőtteknek 2100 Ft/fő, gyermekeknek 3-14 éves korig 1300 Ft/fő.
Érvényes a Miskolc-Dorottya utca - Mahóca közti egyszeri menettérti utazásra bármely kirándulóvonaton. Egyszeri, megszakítás nélküli visszautazásra Garadna - Miskolc-Dorottya utca között is érvényes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amit még Mahóca környékén érdemes megnézned
ANDÓKÚT - A szárnyvonal Mahóca előtti utolsó megállója Andókút. A mesébe illő kis erdei tisztáson forrás és forrástó található, partján erdei pihenőhellyel, kiépített szalonnasütő helyekkel. Erdei tartózkodása során kérjük, legyen tekintettel az esetleges tűzgyújtási tilalomra!

 

 

KIRÁNDULÁS - Mahóca állomás kiváló kiindulópontja lehet az északi Bükk erdeibe induló kirándulásoknak. Könnyed túra keretében akár a Garadna völgyébe, vagy Lillafüredre is ellátogathatunk, ahonnan a hazatérésre a kisvasút fővonalán menetrend szerint közlekedő vonatokat is igénybe vehetik a szárnyvonali programra jegyet váltó utasaink.

 

 

VARBÓ - A Mahóca állomáshoz legközelebb fekvő település a Bükk északi lábánál elterülő takaros, mintegy ezer lelket számláló Varbó község. A kisvasút felől a bükki erdőket elhagyva rövidesen a szemünk elé tárul a szépséges Varbói-tó, melynek környéke nyugalmas sétára, pihenésre alkalmas. Partján könnyed kikapcsolódást nyújt a Horgász büfé és a nemrégiben megnyílt izgalmas kalandpark. A Varbói-tó, ill. a kalandpark mintegy 3 kilométerre található Mahóca állomástól, gyalogos megközelítése 35-40 percet vesz igénybe, odaútban erős völgy-, míg visszafelé hegymenetben.

 

 

FARKASGÖDÖR - A kisvasutak világa iránt érdeklődő, szívesen túrázó utasainknak ajánljuk a nyomvonalbejárást a kisvasút néhai Mahóca - Farkasgödör-Örvénykő szakaszára. A mintegy nyolc kilométeres már megszűnt vonalszakaszon még ma is számos emléke fedezhető fel az egykori kisvasútnak.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Gépesítve a Bükkön át: Lillafüred - Andókút

Lillafüredi Állami Erdei Vasút

Cikkajánló