Különös szobor Mozsgó mellett

Első blikkre a brémai muzsikusoknak tűnnek, de ha jobban megnézzük, láthatjuk, hogy alaposan újra lett gondolva a téma.

Szerző:
dr. Puskás Kata
Turista Magazin
Fotó:
Dr. Puskás Kata (Kiemelt kép)
2021. december 7.

Első blikkre a brémai muzsikusoknak tűnnek, de ha jobban megnézzük, láthatjuk, hogy alaposan újra lett gondolva a téma.

Ha a Baranya és Somogy megye határán található Mozsgó zsákfaluba érkezünk, kis szerencsével két különleges faszobrot is láthatunk. A falu elején sokáig – a jelenleg renoválás alatt álló – Sanyi, az orrszarvú üdvözölte a látogatókat, a központban pedig a Pécsi muzsikusok, avagy A brémai muzsikusok magyar barátai című szobor látható.

Alkotójuk Szőke Gábor Miklós, aki a világ legkülönfélébb helyeire álmodott köztéri szobrokat, a legtöbben a Groupama Aréna előtt álló Fradi-sast ismerhetik munkái közül.

A Muzsikusok 2012-ben készült egy pécsi rendezvényre. A szobor valószínűleg elkallódott volna, ha a falu vezetősége fel nem kutatja, és nem renováltatja, majd 2017-ben ki nem állítja a falu központjában. Az ökör és a puli tetején rendhagyó módon egy kakas áll, ami a helyi Kakasfesztivál méltó szimbóluma lett.

Még több „különös” dolog a novemberi Turista Magazinban

Ez az életnagyságú szobor egyébként csak egy a sok különös dolog közül, amelyekkel a természetjárásaink során találkozhatunk. Akármilyen furcsán hangzik, de földből előbukkanó metrókocsitól kezdve, fából készült óriási kézfejen keresztül, egészen egy elcsatangolt telefonfülkéig terjed a kínálat, amelyből egy kis ízelítőt adunk a novemberi számunk Top10-es összeállításával.

Vásárold meg összevont téli lapszámunkat a Turistashopban, vagy az újságárusoknál, és olvasd el cikkeinket!

Korábbi lapszámainkat pedig IDE KATTINTVA TUDOD ELÉRNI.

Cikkajánló