Maradj otthon, és olvass inkább Turista Magazint ingyen!

Az önkéntes otthonmaradást mi is szeretnénk megkönnyíteni, ezért ingyenes elérhetővé tesszük nyomtatott magazinjainkat.

Szerző:
Turista Magazin
2020. április 10.

Az önkéntes otthonmaradást mi is szeretnénk megkönnyíteni, ezért ingyenes elérhetővé tesszük nyomtatott magazinjainkat.

Elsőként a 2017 februári számunkat lehet virtuálisan végiglapozni.



Egy kis kedvcsináló az olvasáshoz az ingyenes számunk tartalmából, annyit azonban hozzátennék, hogy bizonyos tartalmaink esetében (például az Alföldi Kéktúra bemutatása, már megváltozott pár dolog). Ha kedvet kaptál a magazinunkhoz, és szeretnéd kézbe venni a legfrissebb számokat, itt tudsz előfizetni. Az éves előfizetés mellé most egy Turista Magazinos hűtőtáskát adunk ajándékba.

LYUKAS BAKANCS „Dunakanyar 66”

A Dunakanyar hegyvidékeit keresztben átszelő piros sávjelzés 66 kilométere mindent bemutat a két testvér, a Börzsöny és a Visegrádi-hegység vulkanikus tájaiból.

MESÉL A TÉRKÉP Emberevő cigányok vesztőhelye
Első hallásra középkori legendára vagy egy morbid viccre gondolhatnánk, pedig létező helyről van szó.

A HÓNAP TURISTAHÁZA Hármashatár-hegyi turistaház – Újjászületés a főváros felett
Az elmúlt öt évben nagy volt a sürgés-forgás a Budai-hegyek egyik legemblematikusabb csúcsának közelében. A Pilisi Parkerdő Zrt. beruházásainak eredményeként előbb egy erdei iskola, majd egy bisztró nyitotta meg itt a kapuit, utána pedig egy csodálatos panorámával kecsegtető kilátó nőtt ki a semmiből. Nem sokkal később már a turistaház is látogatható volt, és mi az elsők között próbálhattuk ki

TI ÍRTÁTOK Hegymászás az inkák földjén
Két mászóciklusunk közül az első hozott igazán eredményt, ha a csúcsok elérésére gondolunk. A La Pazban eltöltött ötödik reggelen szálltunk be az értünk érkező, viharvert kombiba, amellyel a Condoriri régióba vettük az irányt.

HISTÓRIA Füleki vár, a házakkal körbezárt történelem
A határtól alig húsz percre, Budapesttől csak kétórányi autózásra helyezkedik el, Füleket mégis viszonylag kevesen látogatják Magyarországról. Ez idáig valamiért nekünk is kiestek a látószögünkből a külföldi célpontok, amikor a História rovatba kerestünk témát – kár volt. A Felvidék egyik legérdekesebb várához látogattunk el.

INTERJÚ A tanösvénykészítők
Nevezhetnénk akár „játékkészítőknek” is őket, hiszen ez a cég az, amelyik a hazai tanösvények régimódi tábláiba játékosságot vitt. A kreatív stúdió 20 éves munkáját nemrég díjjal is jutalmazták.

NEMZETI PARKJAINK A végtelen puszta – Hortobágyi Nemzeti Park
Hazánk első és egyben legnagyobb kiterjedésű nemzeti parkja a puszta jellegzetes tájképének, természeti és kulturális értékeinek, történelmi emlékeinek őrzője. Törzsterületének jelentős része bioszféra-rezervátum, illetve úgynevezett ramsari, azaz a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek jegyzékében szereplő terület. A darvas címerű, az ember és a természet évezredes, harmonikus együttélésének színteréül szolgáló Hortobágyi Nemzeti Park 1999-ben került fel az UNESCO világörökségi listájára.

ZÖLDHULLÁM Molnárgörény – Az emberkerülő vadász
Magyarország emlősfaunájának van egy kevésbé ismert ragadozója, amely megtévesztésig hasonlít közeli, egyébként vadászható rokonára, de attól eltérően nagyon idegenkedik az embertől, a településektől és az erdőktől. Hazai állományának nagyságáról nem rendelkezünk pontos információkkal, azt viszont tudjuk, hogy kiemelt oltalmat érdemel.



Cikkajánló