Még mindig folyik a veszélyelhárítás - Korlátozások

Még jelenleg is folynak a veszélyelhárító munkálatok a tavaly téli jégkár miatt a Pilisi Parkerdő Zrt. működési területén, így ha ide tervezel túrát a közeljövőben, itt utánanézhetsz az erdőlátogatási tilalmaknak.

Szerző:
Turizmusonline
Fotó:
Szatmári Zoltán
2015. május 20.

Még jelenleg is folynak a veszélyelhárító munkálatok a tavaly téli jégkár miatt a Pilisi Parkerdő Zrt. működési területén, így ha ide tervezel túrát a közeljövőben, itt utánanézhetsz az erdőlátogatási tilalmaknak.

Ahogy már mi is hírt adtunk róla, a Pilisi Parkerdő Zrt. előreláthatólag jövő tavaszig folytatja a kármentesítési és ültetési munkákat, így a turistautakon ideiglenes korlátozásokra kell számítani. Az aktuális információk elérhetőek a parkerdő honlapján, amit minden túra előtt érdemes ellenőrizned.

 

A weboldalon erdészetenként gyűjtötték össze és térképen is jelölik, hogy mely helyek látogathatók, és mely helyeken van még mindig érvényben az erdőlátogatási tilalom. 

 

Pilis és Visegrádi-hegység

 

A Tahitótfalu és Dunabogdány közötti Kalicsa-patak hídját felújítja a Visegrádi Erdészet, ezért várhatóan május 31-ig nem lesz használható, és gyalogosan sem lehet majd átkelni rajta. A korlátozás a Tahitótfalut Dunabogdánnyal összekötő zöld kerékpáros jelzést érinti, gyalogos turistaútra nem vonatkozik.

 

A Visegrád és Dunabogdány között található Áprily-völgyet május 19-től lezárja a Visegrádi Erdészet a forgalom elöl. Az erdészet arra kéri a kirándulókat, hogy a munkálatok befejezéséig - melynek időtartama megközelítőleg egy hónap - a kék négyzet turistaútvonalat ne látogassák.

 

A Thirring-körút viszont újra látogatható.

 

Gerecse

 

A Bajnai Erdészet területén áthaladó turistautak látogathatóak, a jégkárral érintett helyeken tilos letérni a turistautakról. A Gerecse térségében főként a Gerecse-tető erdei (Héreg és Tardos községhatár) érintettek a jégkárral, jellemzően 450 m feletti magasságban.

 

A Budai-hegységben jelenleg Pilisszentiván határában a piros jelzés Hosszú-árokban vezető szakasza nem látogatható.

 

Gödöllői-dombság

 

A Gödöllői Arborétum sétaútjai, játszóterei látogathatóak, ezeket a Valkói Erdészet felszabadította az ónos eső következtében letört ágaktól. A játszótéri játékok és a szaletli szerencsésen épen maradtak. A Valkói Erdészet minden látogatót arra kér, hogy csak a felszabadított sétautakon járjanak, azokról ne térjenek le, mert az arborétum erdőállományaiban még vannak veszélyesen összetört fák.

 

A térképek ide kattintva érhetők el.

Cikkajánló