Megdőlt a részvételi rekord a Gerecse 50-en (képgalériával + videóval)

2014-ben 7092-en neveztek a Tatabányáról induló Gerecse 50 teljesítménytúráira. Ez közel négyszáz fővel több, mint a tavalyi rekord. Szerkesztőségünk folyamatosan tudósít az eseményről.

Szerző:
Dabis Balázs Silvius - Szatmári Zoltán
Fotó:
Dabis Balázs Silvius - Gulyás Attila - Szatmári Zoltán
2014. április 19.

2014-ben 7092-en neveztek a Tatabányáról induló Gerecse 50 teljesítménytúráira. Ez közel négyszáz fővel több, mint a tavalyi rekord. Szerkesztőségünk folyamatosan tudósít az eseményről.

Az idén három helyett már négy távon indulhattak a túrázás szerelmesei, ugyanis a szervezők a 30 km-es távot is a program részévé tették. A legnépszerűbb továbbra is az 50 kilométeres etap, amelyen az idén 2884-en indultak. Ugyanezen a távon tavaly "csupán" 2552-en vettek részt. 

 

 

A második favorit a 20 kilométeres teljesítménytúra lett. Itt kereken 2300 természetjáró startolt, 10 kilométeren 1149-en, míg az új - 30 kilométeres - távon 759-en rótták a Gerecse túraösvényeit.

 

Jó túrázóhoz illően követjük az eseményeket

 


Vadócz Péter (Vadócz Miklós, a Gerecse 50 egyik alapítójának fia) apja emléke előtt tisztelegve minden évben teljesíti az 50 kilométeres távot. Idén harmincharmadszor ment végig a leghosszabb távon, amelyet a szervezők emlékplakettel jutalmaztak.

 

 

A Gerecsében túrázók egy gazdátlanul hagyott vizslára bukkantak. A kutyát a lelkiismeretes teljesítménytúrázók bevitték egy állítklinikára és mivel az eb chippel volt ellátva, a gazdája már érte is mehetett.

 


 

Gulyás Attila fotóriporterünk belekóstolt a délutáni csúszkálós, esős Gerecsébe és pár gyönyörű felvételben örökítette meg a mai napot.

 

 
Virágos réten

 



Tarján után

 

 

Ahogy azt megjósoltuk: nem úsztuk meg szárazon!



Ellenőrzőpont a Bánya-hegyen

 

 

Forgatócsoportunk a tardosi ellenőrzőpontnál forgatott. Jó érzés ilyen pozitívan nyilatkozó igazi sportembereket látni és hallani. Persze annak is örülünk, hogy mindenki boldog és elégedett.

 

 


Többfunkciós Turista Magazin: a pihentető olvasmány

 

Ez a teljesíménytúra nemcsak jól szervezett, hanem a környezetre is nagyon vigyáznak. Akik visszahozták a szemetüket, sőt még gyűjtöttek is hozzá, túró rudit, almát, mézet, virágot, faszenet kaphattak. Alábbi videónkban megnézhetitek, hogy mennyire népszerű volt ez a dícséretes akció.



Videós kollégáink Héregen találkoztak egy olyan elvetemült teljesítménytúrázó hölggyel, aki már 480 teljesítménytúrát teljesített és olyan fiatalokkal is, akik bár a Gerecse 10-re neveztek, de tévedésből mégis az 50 kilométerest teljesítették.

 

 

A vértestolnai frissítőállomáson jól esett a zsírosdeszka, el is fogyott mind. A későn érkezők felfalták a sercliket is. Filmünkből azt is megtudhatjátok, hogy ki miért vállalja ezt a megmérettetést.

 

 

A célban mindenki örült és egy óriási élménnyel gazdagodott. Jövőre, veletek, ugyanitt. Találkozunk a 34. Gerecse 50-en!

 

 

Tatabánya, Turul-emlékmű

 

 

Frissítés: add meg az érkezésed idejét és töltsd le a célfotódat! Kattints ide a képekért!

 

 

Olvasd el cikkünket a Gerecse 50 délelőtti eseményeiről is!

 

 

Cikkajánló