SZARVASBŐGÉS LOVASFOGATOZÁSSAL ÉS KISVASUTAZÁSSAL

A Gemenc Zrt. szakemberei 3 hétvégén keresztül, izgalmas túrákat vezetnek Európa legnagyobb ártéri erdejében szarvasbőgés idején. 

 

2012. augusztus 23.

A Gemenc Zrt. szakemberei 3 hétvégén keresztül, izgalmas túrákat vezetnek Európa legnagyobb ártéri erdejében szarvasbőgés idején. 

 

Gemenc rengetegének különleges koncertjét hallgathatják meg mindazok, akiket érdekel a párzás előtt álló gímszarvasbikák bőgése. A szürkületben induló és késő este befejeződő szarvasbőgés-hallgató túrák a gemenci erdő vadregényesen csodás helyszínén, a világrekorder gímszarvasok hazájában mutatják meg ezt az évenként csak egy időszakban tapasztalható zoológiai jelenséget.

 2012. augusztus 24-én (péntek), szeptember 1-jén (szombat), 7-én (péntek), 8-án (szombat), valamint 14-én (péntek) az erdőgazdaság részletes programmal és felkészült szakemberekkel, túravezetőkkel várja mindazokat, akiket a szarvasok nászát hirdető gímszarvas bikák különleges bőgése érdekel. A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából, Pörbölyről 17.00-kor indulnak a túrák. A kalandra vágyók először egy trófea bemutatót, majd Mosonyi Szabolcs „A gemenci szarvasok” című természetfilmjét tekintik meg. Ezt követően 18 órakor indulnak a csoportok kisvasúttal a Gemenci erdő rengetegébe, hogy megtapasztalják a szarvasbikák bőgésétől zengő erdő különös hangulatát. Mindezek után várhatóan a túrázók 21 óra körül érkeznek vissza az Ökoturisztikai Központba.

A szarvas bikák szerelmes hangjától zengő erdőt nemcsak a Gemenci Erdei Vasúttal lehet megközelíteni, hanem az erdőgazdaság lovasfogataival is. A program szervezői csak előzetes bejelentkezés alapján tudják fogadni a kirándulókat. Az erdőgazdaság hat éves kortól javasolja a programon való részvétel.


Jelentkezés és további információ
Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ
7142 Pörböly, Bajai út 100.
Tel: +36 (74) 491-483
okocentrum@gemenczrt.hu
www.gemenczrt.hu

 

Cikkajánló