Szavazz az év legjobb természetfotójára!

Most te is eldöntheted, melyik kép legyen a világ legjobb természetfotója, cikkünkben megnézheted az esélyes győzteseket, és mutatjuk, hogyan szavazhatsz.

Fotó:
Wildlife Photographer of the Year
2020. december 18.

Most te is eldöntheted, melyik kép legyen a világ legjobb természetfotója, cikkünkben megnézheted az esélyes győzteseket, és mutatjuk, hogyan szavazhatsz.

A világ legnagyobb múltra visszatekintő természetfotós pályázatának, a brit szervezésű Wildlife Photography of The Year-nek idén is megrendezik a közönségszavazását, amely során a 2020-ban beérkezett képekből kiemelt 25 remek fotó közül választhatja ki a nagyérdemű a neki legjobban tetsző alkotást. Idén 56. alkalommal rendezték meg a versenyt, amelyre több mint 49 000 fotót küldtek be a világ minden tájáról, és ezek közül a hivatásos zsűri már kiválasztotta a legjobbnak ítélt képekett, az online eredményhirdetést október közepén tartották, amelyről mi is beszámoltunk. Nagy öröm volt számunkra, hogy idén is volt magyar djazottja a pályázatnak, ezúttal Daróczi Csaba jutott be a finalisták közé ezzel a zseniális fekete a feketében fotójával.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a verseny szervezői mindenkinek meg szeretnék adni a lehetőséget, és amolyan amatőr zsűriként a közönség is megszavazhatja az év legjobb természetfotóját. Természetesen nem a több ezer képből, hanem egy 25 képes válogatásból, amelybe fotósként bekerülni hatalmas elismerés. Idén sajnos nincs magyar szereplője ennek a válogatásnak, de tavaly Tökölyi Csabának sikerült bejutnia a legjobb 25 közé ötletes kócsaglábas fotójával, így akkor érte izgulhattunk. Végül a győzelmet egy egér happolta el, melyet az angol Sam Rowley készített egy metróállomáson.

Az idei mezőnyben láthatjuk a már több pályázaton felbukkant havas nyúllabdás képet, klasszikusan szép természetfotókat, például egy édesen szunyókáló mókust, de vicces állatokat és megindító jeleneteket is, amelyek az állatok és emberek kapcsolatát örökítik meg, sokszor nem túl vidám kontextusban.

Íme, néhány további kedvencünk a 25 esélyes győztes képből, amelyeket az alábbi képre kattintva nézhettek meg, de ha az összes fotót látni szeretnétek, és szavazni is a kedvencetekre, akkor kattintsatok ide, és addjátok le voksaitokat, amelyre egészen 2021. február 2-ig van lehetőség!

Cikkajánló