Szemétszedés a Kéken

Egy olvasónk már a reggeli bevásárlás közben elkezdte a szemétszedést, de az Intim Torna Illegál nevű együttes tagjai is korán keltek, hogy csatlakozzanak a Te Szedd a Kéken! akcióhoz és segítsenek megtisztítani az erdőt.

Szerző:
Turista Magazin
2015. május 16.

Egy olvasónk már a reggeli bevásárlás közben elkezdte a szemétszedést, de az Intim Torna Illegál nevű együttes tagjai is korán keltek, hogy csatlakozzanak a Te Szedd a Kéken! akcióhoz és segítsenek megtisztítani az erdőt.

A Turista Magazint is kiadó Magyar Természetjáró Szövetség már második alkalommal csatlakozott a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! nevű kezdeményezéshez a Te Szedd a Kéken! nevű akciójával. Május 16-án, azaz szombat reggel közel 5000 önkéntes állt neki, hogy közös erővel megtisztítsák az az Országos Kékkör 249 szakaszát. A 200-nál is több helyszínről induló nagyszabású munkához 60 területi koordinátor toborozta az önkénteseket, az OKK megtisztítását pedig 275 csoportvezető irányította.

 

A Turista Magazin munkatársai is korán keltek szombaton, hogy csatlakozzanak az akcióhoz, de ezzel nem voltunk egyedül, mert a Hármashatárhegyen összefutottunk az Intim Torna Illegál nevű együttes tagjaival, akik már javában tisztították a Kékkör útvonalát.

 

[[https://player.vimeo.com/video/128003898 680 382]]

 Korán keltek az Intim Torna Illegál tagjai

 

A népszerű banda mellett rengeteg önkéntessel is találkoztunk, sőt egy komplett búvár és vízilabda egyesülettel is. A Te Szedd a Kéken nevű akció elsődleges célja, a szemét eltüntetésén kívül, hogy környezettudatosságra neveljenek, megértessék mennyire fontos a szelektív hulladékgyűjtés, ezzel segítve az újrahasznosítást és a felesleges hulladék keletkezésének megakadályozását is.

 

 Egy olvasónktól kaptuk a fenti képet az alábbi megjegyzéssel: "A reggeli boltjárat felé bemelegítésnek egy kis szemétszedés a Kék útvonalán a Zsíroshegyi és a Máriaremetei út találkozásánál"

 

Sajnos a Mecsekben is volt mit összegyűjtenie TeSzedd a Kéken önkénteseinek. A Ciszterci Rend - Nagy Lajos Gimnázium csapata az Árpád-tetőről indult, és már végeztek is.  

 

 

 

Sok cég is csatlakozott a kezdeményezéshez, az OTP például 40 fővel állt neki a szemétszedésnek a Kékkör útvonalán. Nagymarostól indultak és a végcél Törökmező

 

 

{{

<p><a href="https://vimeo.com/128010633">ÍGY SZEDTÜK A KÉKEN - MINKET NEM IJESZTETTEK MEG A FELHŐK</a> from <a href="https://vimeo.com/user16585756">Turistamagazin</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>}}


Budapesten Kovács Róbertet, az MTSZ TeSzedd koordinátorát kérdeztük meg arról, hogy hogyan sikerült megszervezni ezt a nagyszabású megmozdulást.

 

 

Cikkünket folyamatosan frissítjük, ha Te is csatlakoztál az akcióhoz, küldjél képeket és számolj be az eredményekről a kezdeményezés Facebook oldalán!

Cikkajánló