Szuper nyári kirándulások a kicsattanó természetben – Hétvégi programajánló

Ne töltsd otthon június második hétvégéjét sem, hiszen a természet most a legélénkebb nappal és éjszaka egyaránt. Összegyűjtöttünk pár izgalmas programot.

Szerző:
Turista Magazin
2022. június 7.

Ne töltsd otthon június második hétvégéjét sem, hiszen a természet most a legélénkebb nappal és éjszaka egyaránt. Összegyűjtöttünk pár izgalmas programot.

1. Vadvirág túra – A szegfűvirágzás ünnepe a Magyar Nemzeti Parkok Hetén

Európa legritkább vadon élő virágát, a tartós szegfűt cserkészheted be ezen a vezetett túrán, amelyen ingyenes a részvétel. A fokozottan védett növény a világon kizárólag a Duna-Tisza közén fordul elő. A kirándulás alkalmával megismerheted a homokvidék jellegzetes növény- és állatvilágát is. Jelentkezni június 10. délig lehet.

Mikor?
2022. június 12. 9.00-12.00

Hol?
Bodoglár, Tartós szegfű tanösvény kezdőtáblája

További információk és jelentkezés ide kattintva.

2. Nagy hőscincér fotóstúra és monitoring a Debreceni Nagyerdőn

Ismered a nagy hőscincért? Hát az orrszarvúbogarat? Ha nem, azért, ha igen, akkor pedig azért érdemes részt venned a debreceni fotós sétán, amely az alkonyatkor és éjszaka aktív bogarak nyomába ered. Emellett a Debreceni Nagyerdő Természetvédelmi Terület titkait is megismerheted. Elemlámpa ajánlott.

Mikor?
2022. június 11. 19.45-21.30

Hol?
Találkozás: Debrecenben a Móricz Zsigmond út és a Benczúr Gyula utca sarkánál

Részletek ide kattintva.

3. Legyél hajóskapitány a Tiszán!

A Tisza és a Maros élővilágát 4, 5 és 10 személyes kishajókkal lehet felfedezni, ráadásul úgy, hogy a járművet te vezeted! A program során 15 km-t tesznek meg a résztvevők 3 óra alatt, és a hajók kezeléséhez természetesen segítséget is kapnak a túravezetőtől.

Mikor?
2022. június 11. 9.00

Hol?
Találkozó: Szeged, Felső Tisza-part utca a vízitelep mellett, a stadionnal szemben, a Foka Ökokikötő bejáratánál

Még több infó ide kattintva.

4. Esti túra és csillagles a Budakeszi Arborétumban

Az arborétum az iskolai tanév utolsó hétvégéjére időzítette hangulatos esti sétáját. Szentjánosbogarak, tücsökkoncert és persze a csillagos égbolt várja az érdeklődőket, de az erdei denevérek és a szarvasbogarak is szem elé kerülhetnek a másfél-két órás program során.

Mikor?
2022. június 11-12.

Hol?
Budakeszi Arborétum

Bővebb információ itt.

5. Töltődj fel a Szamos-töltésen – E-bike-túra

Ha szívesen felfedeznéd a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet szívét bringanyeregből, akkor ne hagyd ki a Cégénydányádról induló pénteki túrát. A program során a résztvevők megismerik a Kende Zsigmond által kialakított angolpark növényritkaságait, a Szamos-töltésen haladva pedig különleges szatmári templomokat és a térség természeti értékeit lehet meglesni.

Mikor?
2022. június 10.

Hol?
Találkozás: 4732 Cégénydányád, Dózsa Gy. u. 9. (Kende-kúria parkolójában)

Bővebben ide kattintva.

Cikkajánló