Újra él a Gründl-rét

Zebegényben átadták az újjávarázsolt sátortábort, amely a jövőben erdei iskolák, osztálykirándulások tökéletes helyszíne lehet.

Szerző:
forrás: ipolyerdo.hu
Fotó:
Gulyás Attila
2014. április 3.

Zebegényben átadták az újjávarázsolt sátortábort, amely a jövőben erdei iskolák, osztálykirándulások tökéletes helyszíne lehet.

Nagymaros és Zebegény mindig is közkedvelt kiránduló célpont volt az elmúlt évtizedekben, hiszen a Börzsöny és a Dunakanyar páratlan látnivalókban bővelkedik. Ahhoz azonban, hogy tartalmas, szép kirándulásban lehessen részünk, szükségesek elérhető árú szálláshelyek, táborhelyek.

 

Az Ipoly Erdő Zrt. felújította azt a tábort, amelyet már a második világháború előtt is használtak a cserkészek, később az úttörők is birtokba vették, de a hely állapota jelentősen leromlott és már nem volt alkalmas turisták, gyermekek fogadására. Mostantól végre kulturált, számos igényt kielégítő infrastruktúrát találunk zebegényi táborban, a felújításnál a magasabb szintű igényeknek igyekeztek megfelelni.

 



A táborban egy tucat, 5-6 személy befogadására alkalmas, hatalmas sátor található, valamint zuhanyzókat, mosdókat építettek ki. Az étkezések lebonyolításához jól felszerelt konyha áll a táborozók rendelkezésére, amelyhez egy fedett, árnyékos terasz is tartozik, ahová esős idő esetén is sokan behúzódhatnak.

 

Rendezték a környező területet is, hogy újra lehessen sátorozni, pihenni a Börzsöny egyik legszebb kirándulóhelyén. Az eredeti régi kőépület teljesen megújult, elkészült a szennyvízcsatorna, új tárolóhelység épült. Az újjáépült, megszépült zebegényi sátortábort Harrach Péter országgyűlési képviselő és a Magyar Fejlesztési Bank részéről dr. Jung László adta át, az Ipoly Zrt. vezetőivel közösen. Az átadáskor Kiss László vezérigazgató beszámolt a társaság közjóléti fejlesztéseiről, Nagymarostól Vácon, Diósjenőn, Balassagyarmaton át egészen Somoskőig. Megújuló kilátók (Julianus, Csóványos), felújított és felújítás alatt levő turista szálláshelyek árulkodnak a térségi erdészek elhivatottságáról. Ünnepi beszédében megköszönte a Magyar Fejlesztési Bank támogatását is a fejlesztési munkákban.

 

 

Harrach Péter a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a térség felelmelkedését éppen az ehhez hasonló turisztikai fejlesztések jelentik. Felhívta a figyelmet arra is, hogy nemsokára a Szob és Nagybörzsöny közötti erdei vasút hiányzó szakasza is megépülhet éppen egy sikeres Ipoly Erdő Zrt-s pályázatnak köszönhetően.

 

 

Hutter Jánosné, Kiss László, Dr. Jung László, Harrach Péter

 

Dr. Jung László a legerdősültebb megye erdészeinek a munkáját is méltatta, ugyanakkor az országban levő igen nagyszabású turisztikai fejlesztésekre is felhívta a figyelmet. Ennek az egyik kézzelfogható megtestesülése az április 1-én meginduló erdeiszallas.hu weboldal, mely az erdőgazdaságok szálláshelyeit mutatja be, és népszerűsíti azokat a pinenni vágyók körében.

 

 

Thuróczy Lajos a természetjárók nevében átveszi a létesítményt

 

A létesítményt elsőként a magyar természetjárókat képviselő Thuróczy Lajosnak, a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnökének adták át, aki megköszönte a rengeteg és áldozatos munkát és örömét fejezte ki, hogy végre egyre több helyen tapasztalhatjuk azt, hogy valóban odafigyelnek miránk  természetjárókra és ennek a tábornak a megújúlása is ékes bizonyítéka annak, hogy a tavaly Dobogókőn aláírt megállapodás valóban elindított egy folyamatot, amely segítheti a magyar természetjárás infrastruktúrájának bővülését, modernizációját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cikkajánló