Vadkempinges kalandok a Börzsönyi Kéken

Gyönyörű tájak, pazar kilátások, hegytetőn sátrazás, felejthetetlen napkelték, fagyos éjszakák, nyárt idéző nappalok és eső, eső, eső. Kércz Viktor újabb videójában négynapos börzsönyi kalandjait láthatjuk, amelyhez néhány túratárs is csatlakozott, köztük egy négyéves fiúcska is, aki derekasan állta a vadkempinges kalandot.

2021. május 21.

Gyönyörű tájak, pazar kilátások, hegytetőn sátrazás, felejthetetlen napkelték, fagyos éjszakák, nyárt idéző nappalok és eső, eső, eső. Kércz Viktor újabb videójában négynapos börzsönyi kalandjait láthatjuk, amelyhez néhány túratárs is csatlakozott, köztük egy négyéves fiúcska is, aki derekasan állta a vadkempinges kalandot.

Kércz Viktortól már több videót is láthattatok nálunk, amelyben túrázós kalandjait dolgozza fel. Legutóbb az Országos Kéktúra (OKT) Aggtelektől Hollóházáig tartó szakaszáról készített kisfilmet, amit még télen, hóban és fagyban teljesített Makra Ákos barátjával 8 nap alatt, természetesen azt is vadkempingezve. A mostani Börzsönyi Kéktúra, amely egyébként nem az OKT része, egy amolyan bemelegítő túra volt számára az idei szezonra, hisz Viktor mondhatni nagyban gondolkozik, és nem kérdés, hogy szereti a kihívásokat. Az idei évre már megvannak a komoly kihívást jelentő túratervei Magyarországon kívül is, ezekre pedig nem árt edzeni.

A 70 kilométeres Börzsönyi Kéket kissé kibővítve végül 90 kilométert teljesített közel négy nap alatt, amelyet kezdetben egyedül járt, majd a második éjszakától csatlakozott hozzá két ismerőse, Hajdu Katalin és Molnár Barnabás, akik szintén lelkes túrázók. A találkozó nem volt zökkenőmentes, mert ahogy az egész túrára ez jellemző volt, ezen az estén is leszakadt az ég, és míg Viktor már a felállított ponyva alatt várta a túratársakat a Nagy-Mánán, kisebb kárörvendéssel, hogy majd onnan figyeli az esőben szerencsétlenkedőket, addig Kata és Barni egy elhagyott szovjet lakókocsiszerűség alatt húzta meg magát. Másfél órás „csövezés” után tudtak végre megindulni a megbeszélt találkahelyre, Viktornak pedig kárörvendés helyett maradt a túratársakkal való találkozás öröme.

Másnap este pedig még két túratárs csatlakozott hozzájuk, Erdei Mihály és mindössze 4 éves kisfia Levi, a kis csapat pedig ezúttal a Jancsi-hegyen aludt. Levinek nem ez volt az első alkalom, hogy szabad ég alatt éjszakázott, és előfordult olyan is, hogy csupán -1 fok volt. De eddig mindig sátorban aludt, ez volt az első, hogy ponyva alatt aludt. Édesapja, Misi egyébként tapasztalt túrázó, így biztos kezekben van az ilyen kalandok során.

Viktor a videóban megkérte túratársait, hogy mondjanak egy dolgot, amit nagyon utálnak a túrázásban, és egy dolgot, amit nagyon imádnak benne. De saját magát lefelejtette, úgyhogy mi megkérdeztük tőle:

A kullancsokat már ellőtte Misi, így talán amit nagyon nem szeretek, az a korai sötétedés a téli túrákon. Amit pedig imádok, az az, hogy mindig tanulok, tapasztalok valami újat ilyenkor magamról és a természetről. Ezúttal azt, hogy nem kell mindig nyomni a kilométereket, néha a kevesebb több.

Nem is spoilerezzük tovább a videót, nézzétek meg, mert Viktorhoz hűen igazán hangulatos lett ez is, és ha kíváncsiak vagytok hogy látta mindezt Barni, azt ide kattintva megnézhetitek, ugyanis ő is készített erről egy videót. Ha pedig Kata szemszögéből is belesnétek majd e kalandba, akkor pedig ide kattintsatok, ugyanis Hiker Kate néven ő is folyamatosan számol be túrás történeteiről. Viktor többi kalandját pedig itt követhetitek.

Cikkajánló