Virágvadászat a Bükkben – Galéria

Fényképezőgépet ragadtunk, hogy megnézzük, milyen virágokban gyönyörködhetünk a Bükkben, ha túrázni indulunk. Nézzétek meg galériánkat!

Szöveg és fotó:
2024. február 29.

Fényképezőgépet ragadtunk, hogy megnézzük, milyen virágokban gyönyörködhetünk a Bükkben, ha túrázni indulunk. Nézzétek meg galériánkat!

Február végén virágkereső túrára indulni talán badarságnak hangzik, de egyáltalán nem az, hiszen hetek óta tart a megszokotthoz képest meleg idő, és a tavaszi virágok már bőven virítanak az erdőkben és mezőkön. Most nem szeretnénk kitérni arra, hogy ez jó vagy rossz, maradjunk annyiban, hogy ilyenkor pompázó mocsári gólyahírt látni, az meglehetősen szokatlan.

Abban viszont semmi rendkívüli nincs, hogy februárban hóvirágok borítják a völgyeket és hegyoldalakat, de a mindent kékre pettyező csillagvirágok jelenléte például már egy cseppet korai, mint ahogyan a most bemutatott virágok többségére igaz lesz ez.

Kifejezetten egy sokak által járt útvonalat választottunk a virágvadászatra, hogy biztosak legyünk abban, hogy ti is láthatjátok ezeket a szépségeket a turistaút mentén is. A Természetjárón meg is találjátok az útvonalat ide kattintva, bár a Zsófia-kilátós részt mi levágtuk, de igazából bármerre is indultok el a Bükkben, nagy valószínűséggel fogtok találkozni ezekkel a virágokkal.

Reméljük, mondanunk sem kell, hogy mivel a virágok nagy része védett, ezért nagyon vigyázzatok rájuk, hogy az utánunk jövők is gyönyörködhessenek majd benne. A virágokkal teli galéria az alábbi képre kattintva nyílik.







Cikkajánló