Keresés eredménye

A 2022-es nyomtatott Turista Magazin legjobb cikkei

Bár egy ekkora méretű országban ez nem könnyű feladat, a nyomtatott magazinban igyekszünk exkluzív tartalmat létrehozni, azaz olyan túratematikákat és témákat feldolgozni, amellyel máshol nem, illetve kevésbé lehet találkozni. Egyszerre szubjektív és objektív válogatás következik a 2022-es lapszámokból, amelyet szerintem vétek volna kihagyni.

2022.12.23.

Lóléptekkel és a ló léptékével: a lovas természetjárás élménye és felelőssége

A XXI. században már nem a háborúk megnyerésében, vagy a portékáink vásárba juttatásában van segítségünkre a ló. Viszont nagyon hatékonyan tudja az embert abba a természetbe visszavezetni, amelytől olyannyira eltávolodott. S ráadásul ezt nem feltétlenül „luxus” áron tudja nyújtani ez a remek társállat. Vendégszerzőnk, Trieber Anna lovastúra-vezető írása.

2022.12.15.

Óvatosan, áhítattal és bizalommal

A természetet járni és azt megfigyelni csak óvatosan, körültekintően, áhítattal érdemes – ahogy év végi összevont lapszámunk címlapjának szereplője, a vörösbegy közelíti meg az etetőket, vagy, ahogy az ember egy 800 éves templomba lép.

2022.11.30.

Nekem a Balaton...

...a Riviéra! Ja, nem: nekem a Balaton az ország egyik legjobb túraterepe, szezonon kívül is, sőt, talán éppen akkor. Mind az északi, mind a déli part. Bemutatjuk novemberi, tematikus lapszámunkat.

2022.10.28.

Ezek Európa legjobb túraútvonalai

Legalábbis az 1969-ben alapított Európai Gyalogtúra-szövetség (European Ramblers’ Association, ERA) tanúsítványa szerint. Kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen útvonalak rendelkeznek jelenleg ezzel a minősítéssel, ezért részletesebben bemutatjuk e kezdeményezést.

2022.10.27.

Tudtad, mi a BuBa legmenőbb látványossága?

A Budapest–Balaton-bringaútról (BuBa) sok jót és rosszat lehet olvasni, októberi lapszámunkban mi az útvonal nevezetességeit mutatjuk be. Ebben a cikkben pedig az útvonal – minden bizonnyal – legkülönlegesebb helyszínét.

2022.10.02.

Túlélők: gyomok a tányérban

Az aszályos évek nem kímélik a vadnövényeket sem, vannak azonban igazi túlélők, amelyekre még nagy szárazságban is számíthatunk, egészen kora őszig. A szélsőségeket is elviselő, de finom gyomokból ajánlunk egy pénztárcakímélő ételt.

2022.09.12.

Még ma locsolj meg egy fát!

Holnap már nem biztos, hogy megteheted… Ki más legyen a legharcosabb környezet- és természetvédő, ha nem a természet csodáira rendszeresen rácsodálkozó természetjáró? A szükség szülte, de kicsit ebben a szellemben is készült szeptemberi lapszámunk.

2022.08.26.