19 és fél óra alatt futottak végig a Bélai- és a Magas-Tátrán

A két lengyel fiatalember 64 km-t futott Zártól Kuźnice-ig.

Szerző:
TM
Fotó:
PortalTatrzanski.pl
2020. szeptember 23.

A két lengyel fiatalember 64 km-t futott Zártól Kuźnice-ig.

Projektjüket kézenfekvően „Tátra meghódításnak” nevezte el a két 21 éves fiatalember, akik egyébként a lengyelországi Ustroń-ban élnek. A futás hajnali 4-kor kezdték Zár Strednica síközpontban, ahonnan a Széles-nyereg felé indultak. Már az út elején találkoztak egy medvével – számol be róla a magas-tatra.info.

„Kb. 39 km megtétele és közel 9 óra erőfeszítés után jutottunk el a Poprádi-tóhoz, ahol néhány lány étellel, itallal és bíztató szavakkal várt ránk. 30 perc múlva indultunk tovább a Lengyel-Tátra és Lengyelország legmagasabb csúcsa, a Tengerszem-csúcs felé, amit kb. 45 km után értünk el. A 12 órás futás után kicsit nehezebben megy a koordináció, ezért óvatosan küzdöttük le a láncokkal biztosított következő szakaszt, majd kellemes kocogással értük el a tengerszemet” – meséli az egyik fiatalember, aki egyébként ultramaraton-futó, a másik pedig szikla- és hegymászó.

A két fiú azt tervezte, hogy másnap a Nyugati-Tátrában folytatják a futást, de végül ezt a szakaszt októberre halasztották. A most lefutott, 19,5 óra alatt megtett útvonaluk a következő volt: Zár (Ždiar, Strednica) – Kopa-hágó (Kopské sedlo) – Zöld-tó (Zelené leso) – Kő-pataki-tó (Skalnaté plseo) – Tarajka (Hrebienok) - Sziléziai ház (Sliezsky dom) – Poprádi-tó (Popradské pleso) – Tengerszem-csúcs (Rysy) – Halastó (Morskie Oko) – Mormota-hágó (Świstówka Roztocka) – Lengyel-Öt-tó völgye (Dolina Pięćiu Stawów Polskich) – Zerge-csorba (Kozia Przełęcz) – Murowaniec menedékház (Schronisko Murowaniec) – Kuźnice.

Forrás: magas-tatra.info

Cikkajánló