A tavalyi év legszebb természetfotóiból nyílt kiállítás a Vajdahunyadvárban

2022-ben harmadik alkalommal rendezi meg a Varázslatos Magyarország a fotópályázat nyertes képeinek kiállítását a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
Varázslatos Magyarország
2022. április 29.

2022-ben harmadik alkalommal rendezi meg a Varázslatos Magyarország a fotópályázat nyertes képeinek kiállítását a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Április 26-án nyílt meg, és egészen június 17-ig láthatóak az oszlopos teremben a pályázat 2021-es évadának legszebb képei, csaknem 200 fotó. „A tárlat különlegessége, hogy idén a megszokottól eltérően a VM nemcsak az ország tíz nemzeti parkjának természeti világát mutatja be tematikusan felépített kiállításán, hanem a speciális mobil installációkon helyet kapnak kiemelt alkotók és pályázati kategóriák is” – adja hírül a Varázslatos Magyarország sajtóközleménye.

Megcsodálhatók a kategóriák dobogósainak alkotásai, és egy, a National Geographic Magyarország magazinnal közösen bevezetett új pályázati kategória legszebb képei. Idén első alkalommal adták át A magyar természetfotó nagydíját. A kategória első három helyezettjének, Potyó Imrének, Szabó Irmának és Török Jánosnak a portfólióját is kiállították.

A Varázslatos Magyarország fotópályázat azzal a céllal indult útjára, hogy bemutassa hazánk természeti értékeit, a nemzeti parkok gazdag élővilágát, és felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára.

Június 17. után a kiállítás további helyszínei:

  • Gödöllői Királyi Kastély: június 18. – augusztus 9.
  • Magyar Természettudományi Múzeum: augusztus 10. – szeptember 12
  • Flesch Központ, Mosonmagyaróvár: október 3. – november 3.
  • Egyeztetés alatt: evosoft Székház, Pallavicini Kastély Sándorfalva - Fotóhét
Cikkajánló