A zöld is lehet sokszínű - programajánló a Föld napjára

A Föld napja alkalmából országszerte sokszínű programokkal várják az érdeklődőket. A színes programválasztékból mi most öt helyszínt ajánlunk az ország különböző pontjairól.

Szerző:
Turista Magazin
2022. április 20.

A Föld napja alkalmából országszerte sokszínű programokkal várják az érdeklődőket. A színes programválasztékból mi most öt helyszínt ajánlunk az ország különböző pontjairól.

A Föld napja, április 22. idén péntekre esik, így sok programot hétvégén rendeznek meg, hogy minél többen el tudjanak látogatni azokra. Bár hétvégén elszórtan zápor, zivatar is várható, a hőmérséklet végre már tavaszt idéz majd, így minden adott lesz egy jó kis szabadtéri programhoz. Néhány ötlet Pécstől Budapestig.

Föld napja a pécsi Tettyén – április 23. szombat

Évek óta hagyomány már, hogy Pécsen a Tettyén színes forgatag vár mindenkit a Föld Napja alkalmából. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, valamint pécsi és Pécs környéki intézmények, szolgáltatók, civil szervezetek izgalmas foglalkozásokkal, játékokkal, ismeretterjesztő előadásokkal várnak kicsiket-nagyokat.

Sok más mellett lesznek tematikus séták, ismeretterjesztő előadások és szakvezetéses séták a Pintér Kert Arborétumban. De lesz pecsétgyűjtő játék, kisállat simogató, alkotói piac és retro könyvvásár is.

További részletek:ITT

Családi nap a szegedi füvészkertben- április 23. szombat

Az idén 100 éves évfordulóját ünneplő szegedi füvészkert április 23-án (szombaton) tartja a Föld napjához kapcsolódó családi napját. A családokat egy pecsétgyűjtéssel egybekötött játékos túrára várják. Az állomásokon mindenki kipróbálhatja ügyességét a hulladékgyűjtési és hasznosítási valamint természetvédelmi feladatokban.

Ezen a napon kicsik és nagyok játékosan tanulhatják meg, hogyan válhatnak aktív környezettudatos emberekké. A menetlevelet érvényesítők között a füvészkert ajándékcsomagjait sorsolják ki.

Zöld forgatag a Pál-völgyi kőfejtőben – április 24. vasárnap

Budapest II. Kerületi Önkormányzata és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös Föld napi rendezvénye idén is a megszokott helyen, a Pál-völgyi kőfejtőben várja a családokat.

Aki ezen a napon ellátogat a Pál-völgyi barlanghoz, sok más mellett részt vehet természetismereti vetélkedőkön, lesz gyermekműsor, állatbemutató, lehet falat mászni és barlang-labirintusban bolyongani. Ezen a napon a „Föld Napja Menetlevél” felmutatásával a Pál-völgyi-barlangban vezetett túrákon 50%-os kedvezménnyel lehet részt venni.

Gerecse Natúrpark Látogatóközpont, Péliföldszentkereszt – április 24. vasárnap

Vasárnap 10 órától a legkisebbeknek szánt Kerekítő-foglalkozással indul a nap, majd 11 órakor szakvezetéses túrára várják az érdeklődőket. A kétórás túrát a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai vezetik. Délután kézműves foglalkozások lesznek, lehet például pólót batikolni. Aki ezen a programon szeretne részt venni, egy teljes átalakulásra kész fehér pólót mindenképpen hozzon magával.

De aki inkább csak barangolna a természetben és egy szép túrahelyszínt keres a Föld napja alkalmából, Péliföldszentkereszt és környéke annak is tökéletes választás.

További részletek: ITT

Föld napja Budakeszin, két helyszínen

A Föld napja alkalmából mind a Budakeszi Erdészeti Arborétum, mind a Budakeszi Vadaspark izgalmas programokkal várja a látogatókat. A Budakeszi Vadasparkban április 23-án, szombaton interaktív természetismereti oktatójátékokkal várják a gyerekeket, egy hidrobiológus segítségével pedig a vízi élővilág érdekességeivel is meg lehet ismerkedni.

A Budakeszi Arborétumban április 24-én, vasárnap tartják a Föld napi rendezvényt, amelyen lesznek Föld napi játékok és kézműves foglalkozások is.

A Budakeszi Erdészeti Arborétum programjáról ide kattintva találsz részleteket.

Cikkajánló