Barlangolások és nőnapi kirándulás - Hétvégi programajánló

Azoknak, akik nem dolgoznak szombaton és azoknak is, akik csak a vasárnapot tölthetik pihenéssel: viráglesés, barlanglátogatás, teljesítménytúrázás és meditálás a természetben.

Szerző:
TM
Fotó:
Shutterstock
Kozma Attila / BNPI
Mohai Kata
Gulyás Attila
Gergely Tibor / DDNPI
2016. március 3.

Azoknak, akik nem dolgoznak szombaton és azoknak is, akik csak a vasárnapot tölthetik pihenéssel: viráglesés, barlanglátogatás, teljesítménytúrázás és meditálás a természetben.

1. Tavaszi tőziketúra

 

 

A Körmend-Horvátnádalja melletti Dobogó-erdőt kora tavasszal virágzó tőzikék borítják. A túra során az ártéri erdők különleges élővilágát vehetjük szemügyre, és a több millió védett, fehér virágú növény látványa csak növeli az élményfaktort. A kirándulás remek nőnapi program is lehet: vidd el a barátnődet, a feleségedet vagy az anyukádat! Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett túra hossza 4 km. A részvétel ingyenes.
Mikor?
2016. március 5. 10.00
Hol?
Körmend-Horvátnádalja, indulás a Malom utcától
Több infó az eseményről itt.

 

2. Március, a barlangok hónapja

 

 

Immár harmadik alkalommal rendezik meg országszerte a Magyar Nemzeti Parkok és a Magyar Turizmus Zrt. nagyszabású kampányát, amelynek célja, hogy hazánk különleges barlangjait bemutassák, népszerűsítsék. Az országos programsorozathoz kapcsolódva ebben a hónapban a Bükkben a lillafüredi Szent István- és az Anna-barlang felnőtteknek 800 Ft-os, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 300 Ft-os áron látogatható március 1. és 11. között.
Mikor?
2016. március 1-11.
Hol?
Szent István- és Anna-barlang, Lillafüred
Több infóért és további márciusi „barlangolásokért” kattints ide.

 

3. Kőről kőre a Börzsönyben

 

 

Hiába rövid a hétvége, teljesítménytúra most is lesz. A gyalogolni vágyók vasárnap Perőcsényből indulhatnak a Magas-Börzsöny talán legszebb részeinek bejárására. A túra érinti a Csóványost - a kilátóból tiszta időben ellátni egészen a Magas-Tátráig - és a Jancsi-hegyet, a Holló-követ, a Nagy-Hideg-hegyet, az Oltár-követ és a Salgóvárat. A táv sikeres teljesítői szép új jelvényt is kapnak az emléklap mellé. Az 32 km-es távot (1636 m szintemelkedéssel) 9 óra alatt kell teljesíteni.
Mikor?
2016. március 6., indulás 8.00 és 9.15 között
Hol?
Perőcsény, buszforduló
A túráról még több információt találsz itt

 

4. Nőnapi kisvasutazás

 

 

A Lillafüredi Állami Erdei Vasút kedvezményes vonatozással várja a vendégeit a közelgő nőnap alkalmából: a hölgyek 300 forintos napijegy megváltása mellett korlátlan számú utazásra jogosultak. Almamelléken ugyanezen a napon az ébredő tavaszi erdőt keresztülszelő kisvonaton utazhatnak ingyenesen a nők, akik partnerükkel vagy családjukkal az utazást követően a Sasrét vendégházban költhetik el az ebédjüket. A programra előzetes jelentkezés szükséges a tura@mecsekerdo.hu ímélcímen.
Mikor?
2016. március 6.
Hol?
Miskolc, Dorottya utca, illetve Almamellék
Még több információt találsz itt és itt.

 

5. Meditációs barlangtúra

 

 

A cseppköveiről méltán híres Abaligeti-barlang különleges programot kínál a 14 év felettiek számára. Meditációs túra keretében a barlang megismerésén túl a résztvevőknek alkalmuk nyílik arra, hogy a világ zajától elmenekülve, 30 percen át a gondolataikba mélyedhessenek. Maximális csoportlétszám: 14 fő. Részvételi díj: felnőtteknek 1000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 800 Ft. Előzetes jelentkezés szükséges a +36-72-498-766-os telefonszámon.
Mikor?
2016. március 5. 10.00
Hol?
Abaligeti-barlang és Denevér Múzeum
Több infó ide kattintva.

Cikkajánló