Így is segíthetsz a természetvédő szervezeteknek

Kaszás Gergő fotós jótékonysági licitálásra bocsájtja három nagyban kinyomtatott, gyönyörű képét, az ebből befolyó összeget pedig a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek (MME) ajánlotta fel.

Szerző:
TM
Fotó:
Kaszás Gergő
2018. december 6.

Kaszás Gergő fotós jótékonysági licitálásra bocsájtja három nagyban kinyomtatott, gyönyörű képét, az ebből befolyó összeget pedig a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek (MME) ajánlotta fel.

Év vége és karácsony közeledtével az emberek adományozó kedve is nagyobb, így ilyenkor több jótékonysági akcióban is részt vehetünk, hogy segítsünk a rászorultaknak. Természetvédelmi tevékenységeket sok nonprofit szervezet folytat Magyarországon, akik főként adományokból tarják fent magukat, ezért is fontosak ezek az akciók.


Szerencsére már akadnak hasonló kezdeményezések más állat- vagy természetvédő szervezetek javára is, és reméljük még több ilyen lehetőség lesz, hogy ilyenformán is tudjunk segíteni.


Kaszás Gergő három gyönyörű fotóját nagyíttatta ki nagy méretben és kasíroztatta fel a napokban, ezekre lehet majd egymás után 5-5 napon keresztül licitálni. Ez a Dunakanyarról készült gyönyörű felvétele lesz az első:

 

 

A licitálás állását Gergő Facebook-posztjában tudjátok követni, amit ide kattintva találtok. Az első képre már ma délutántól lehet ajánlatokat tenni. Nemcsak licitálással tudtok segíteni, hanem akár a poszt megosztásával is, hisz így lehet, hogy olyanokhoz is eljut a hír, akiknek valóban van lehetőségük licitbe szállni a képekért. A képek nyertesei a jótékony cselekedet mellett egy gyönyörű fotóval lesznek gazdagabbak, amit otthon vagy az irodában rakhatnak ki, esetleg ajándékba is adhatnak.


A három képre befolyt összeget a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) fogja megkapni. Az 1974 óta létező egyesület mára Közép-Kelet-Európa legnagyobb természetvédelmi társadalmi szervezetévé vált, és többezer önkéntes segíti munkát. A rengeteg madárvédelmi program mellett egyéb állat- és természetvédelmi projektekben is részt vesznek. A szervezetről a honlapjukon olvashatsz bővebben.

 

A következő két fotó, amire licitálni lehet, ez lesz:

 

 

 

És hogy mi volt Gergő motivációja? Azt mondja el ő maga:
„Azt gondolom, jót tenni az év bármely napján jó érzéssel tölti el az embert, bárkin vagy bármin is segítünk. Legyen szó egy másik emberről, a környezetünkről vagy egy egészen pici állatról, a lényeg, hogy nem várunk valaki másra, hanem mi tesszük. December van és rohamosan közeleg a karácsony, amikor is számomra nem feltétlenül az ajándékozás, de a jócselekedet aktívan része az ünnepnek.”


Reméljük, e cikkünkkel is minél több emberhez eljut ez a kezdeményezés, hogy egy szép összeg tudjon összegyűlni az MME számára karácsonyig.

 

Kövesd a következő 15 napon Gergő Facebook-oldalát, hogy ne maradj le a képek licitálásáról:
https://www.facebook.com/nightscapesphotography/

 

Kapcsolódó cikkek:

Fotósorozaton dokumentálta a leapadt Dunát

Félelmetesen szép kalandok a világ legmélyebb taván

Elkapott hullócsillagok fantasztikus fotókon

Cikkajánló