Keresés eredménye

Bajba jutott állatok a kéményben

A hideg idő megérkeztével lassan a fűtési szezon is beindul. Ám mielőtt begyújtod a kályhát, érdemes ellenőrizni a kémény átjárhatóságát. Ugyanis olykor-olykor előfordulhat, hogy váratlan vendéggel találkozol.

2022.09.19.

Programok az Állatok Világnapjának alkalmából

Az Állatok Világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Assisi Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Célja felhívni a figyelmet a vadon élő állatok védelmére és a felelős háziállattartásra. Hétvégén több ezzel kapcsolatos programot is szerveznek.

2018.10.05.

Egyre több zerge ugrabugrál a Tátra szlovák részén

A Tátrát nemcsak azért szeretjük, mert kiváló túrákat lehet tenni a magya-szlovák határ túloldalán, de itt él a tátrai zerge is, amely a hegység szimbóluma. A szimpatikus patásból idén csaknem 1400 egyedet számoltak össze az őszi állományfelmérés során. E kérődző négylábúak száma a Tátra szlovák részén továbbra is emelkedik, a lengyel részen viszont csökken.

2015.11.06.

Kicsi és fürge, az év emlőse, az ürge

A Vadonleső Program a támogató szakmai szervezetekkel egyeztetve 2015-ben másodszor hirdeti meg az „év emlőse" rendezvénysorozatot, amely minden évben más és más őshonos emlősállatra hívja fel a figyelmet.  Az „év emlőse" program második kiválasztott állata az ürge (Spermophilus citellus) lett.
 

2015.02.08.

Krisztián, a megszállott madármentő

Lehoczky Krisztián, a Coca-Cola „Add tovább a jót” kampányának egyik népszerű hőse a sérült madarak megmentésének szenteli minden szabadidejét. Bár szeretett volna, mégsem lett állatorvos és ornitológusi végzettsége sincs, mégis gyermekkora óta az a szenvedélye, hogy beteg madarakon segít.

2014.11.13.