​Könnyed hegyvidéki nyár Ausztria zöld szívében

Magas hegycsúcsok, tiszta alpesi levegő és zöldellő völgyek várnak ránk Stájerországban, amely tökéletes helyszíne egy aktív családi nyaralásnak.

Szerző:
Österreich Werbung
2022. május 23.

Magas hegycsúcsok, tiszta alpesi levegő és zöldellő völgyek várnak ránk Stájerországban, amely tökéletes helyszíne egy aktív családi nyaralásnak.

Schladming-Dachsteinban magas hegycsúcsok, tiszta alpesi levegő és zöldellő völgyek várnak ránk, így az egyik legjobb választás a tartomány régiói közül, ha a természetben szeretnénk feltöltődni és értékes pillanatokat szeretnénk tölteni a családdal. A számtalan átélt élmény az, ami a Schladming-Dachstein régióban töltött alpesi nyaralást igazán különlegessé teszi.

Bármerre túrázunk, kerékpározunk, vagy csak egyszerűen élvezzük a napsütést egy hütte teraszán, lélegzetelállító hegycsúcsok vesznek körbe minket. Akár mezítláb is felsétálhatunk a Riesneralm csúcsára, és élvezhetjük közben a csodálatos talpmasszázst. A különféle talajú ösvény közvetlenül a csúcsra vezet, végig csodálatos kilátással a környező hegyekre. A csúcshódítás után kellemes felfrissülést ígér az 1900 méteren található fürdőmedence.

Ha családi kalandokra vágyunk, a Ramsauban található természeti tanösvényen garantált a szórakozás, a játék és a kaland.

A túraútvonal mentén található Sattelberghütte nemcsak pihenési és étkezési lehetőséget kínál, hanem egy izgalmas játszóteret is a gyerekeknek. A régióban 26 via ferrata útvonal kínál csodálatos kilátást és nagyszerű élményeket a kezdőknek és a profiknak egyaránt. A régió kulináris kínálata is önmagáért beszél, ráadásul a helyi specialitásokat a legszebb kilátás mellett fogyaszthatjuk el. Több mint 90 rusztikus hangulatú alpesi menedékház és hütte kínál ízletes fogásokat a császármorzsától a préselt sajtgombóccal készített húslevesig.

További információkat, tippeket és szálláslehetőségeket a régió honlapján találsz.


Természetes dopping mindenkinek

A Mariazell, a Hochschwab és a Semmering, valamint a két történelmi város, Bruck an der Mur és Kapfenberg között található Hochsteiermark régió, avagy Magas-Stájerország nyáron üdítően zöld: impozáns hegyek és alpesi rétek, valamint az erdők és a vizek egyedülálló gazdagsága lehetővé teszi, hogy elmerüljünk a természetben.

A Hochschwab vagy a Mürzer Natúrparkhoz tartozó Rax, Schneealm és Veitsch alpesi világában tett hegyi túrák alkalmával ugyanúgy új energiával töltődhetünk fel, mint amikor valami újat tanulunk az olyan tematikus túraútvonalakon, mint a Stanzer Sonnenweg vagy a Bründlweg.

Stájerország erdőkben leggazdagabb vidéke a mohák, tűlevelek és lombkoronák zöldjével, valamint csendes pillanatokkal és elegendő személyes térrel várja a kikapcsolódni vágyókat. A Pogusch-hágó 11,4 km hosszú Bründlweg ösvényén tett túra és erdőfürdő különleges élményt jelent minden érzékszervünknek. Útközben nyolc menedékház várja válogatott stájer finomságokkal a megéhező vagy megszomjazó kirándulókat.

A Mürz folyó mentén kanyargó Mürztal kerékpárút ideális választás, ha a hűs ártéri erdő nyújtotta természeti élményeket szívesen kombinálnák kulturális programokkal és városlátogatással.

Túra közben megpihenhetünk és új energiával töltődhetünk fel az útvonalon elérhető kisvárosok vendéglőiben és kávézóiban, mint Mürzzuschlag, Krieglach, Kindberg és Kapfenberg vagy Bruck an der Mur, ahol a Mürztal kerékpárút egyesül a Mura kerékpárúttal. A családok és a kényelmes kerékpárosok is nagyra értékelhetik a folyóparti kerékpárutat, mivel többnyire lankás útvonalon vezet, számos kulináris és kulturális célponttal. Egy biztos – ha természetes energiaforrást keresünk, akkor Magas-Stájerország jó választás, hiszen a régióban csak úgy lüktet az élet az erdő, a víz és a túrázás hármasának köszönhetően.

További hasznos információk egy stájerországi üdülés megtervezéséhez, ide kattintva érhetőek el. Információkat, tippeket és szálláslehetőségeket a régió honlapján találsz.Cikkajánló