Még nem késtél le a Tiszainoka környéki tiszavirágzásról

Ma és holnap is tartanak szakvezetéses túrát, amelyek a Tiszakürti Arborétumtól indulnak a tiszainokai hajókikötőbe.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Mladen MItrinovic / Adobe Stock
Forrás:
Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
2021. június 28.

Ma és holnap is tartanak szakvezetéses túrát, amelyek a Tiszakürti Arborétumtól indulnak a tiszainokai hajókikötőbe.

Június 26-án már ezres nagyságrendben rajzottak a kérészek, ezért másnaptól a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság megkezdte szakvezetéses tiszavirág-túráit a korábbról ismert, szépen virágzó helyeken. Az eddigi tapasztalatok alapján a szakemberek úgy gondolják, hogy három napon keresztül lesz érdemes megnézni a különleges násztáncot Tiszainoka környékén, így a program 28-án és 29-én ismétlődik.

A csoportok gyülekezője 17 órakor lesz a Tiszakürti Arborétum fogadóépületénél, utána egy kis ismertetőt tartanak a tiszavirágról, majd 17.40-től 2-2,5 km-es séta következik a Tisza gátján a Tiszainokai hajókikötőbe, ahol közelebb lehet jutni a fotózásra és megfigyelésre is alkalmas partszakaszra. A megfigyelések alapján a rajzás nagyjából hat óra tájékán indul be. 20 óra után, sötétedés előtt a látogatók visszatérnek az arborétumba, ahol szalonnasütés és borkóstoló lesz a program. A részvételi díj felnőtteknek 1700 Ft, gyerekeknek 1000 Ft. Bővebb informáicót a nemzetipark-igazgatóság túráiról itt találsz.


A tiszavirágzásról bővebb infót a tiszaviragzas.hu és a www.hnp.hu/tiszaviragzas oldalakon találsz, illetve a mindenkori aktuális információkért feliratkozhatsz a tiszavirág híradóra ide kattintva.

Cikkajánló