Még több helyen számíthatunk havazásra

Lassan, de biztosan egyre jobban behavazódik az ország. Hójelentés következik.

Szerző:
Időkép
Turista Magazin
2021. január 11.

Lassan, de biztosan egyre jobban behavazódik az ország. Hójelentés következik.

Vasárnap este kezdődött a havazás délnyugaton, hétfő hajnalban pedig már a délkeleti tájakon is esett, amelynek eredménye 1–2 centis hótakaró lett. A csapadék csak átmenetileg szűnt meg, délután folytatódhat a mediterrán ciklonnak köszönhetően. Az ország déli, délkeleti felén egyre többfelé havazhat, de délkeleten havas esőre is lehet számítani – tudtuk meg az Időkép előrejelzéséből.

Békéscsabán így esett a hó:

Az Alföld egy része is kifehéredhet. Az Időkép szerint holnap hajnalig 3–5 centi hó is hullhat az érintett tájakon. Az alábbi modellezés jól megmutatja, hol számíthatunk a legtöbb hóra:

Ezután egy kis szünet következik, majd kedden este újabb csapadék érkezik északnyugat felől, egy Skandinávia fölött örvénylő ciklon melegfrontja ér el bennünket.

Hójelentés

A legtöbb havat persze az Eplényi Síaréna (80 cm) területén találjuk, utána következik a Mátraszentistváni Sípark 40 cm-rel. Kékestetőn jelenleg 10 centi hó van, a hétvégén itt olyan sokan voltak, hogy megteltek a parkolók. Visegrád szintén 10 cm hóval büszkélkedhet, Bánkúton 6, Sátoraljaújhelyen 5, Dobogókőn 1 cm-es a hó.

Cikkajánló