Megújult a Deseda arborétumba vezető híd

A gyalogoshíd a népszerű Deseda-tó melletti parkerdőt és az arborétumot köti össze.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Tassy Márk / MTSZ
2023. július 5.

A gyalogoshíd a népszerű Deseda-tó melletti parkerdőt és az arborétumot köti össze.

A kaposváriak és az ide érkező turisták kedvenc pihenőhelyéül szolgáló Desedán az arborétumba vezető, úgynevezett „Szúnyog híd” korábbi faszerkezete jelentős mértékben leromlott, csomópontjai meggyengültek, így szükségessé vált annak teljes cseréje. A 125,3 millió forint költségvetésű fejlesztés keretében a tartópillérek kivételével elbontották az egész szerkezetet, s a tartószerkezet, a járófelület és a korlát is mind megújultak.

Az eredeti híd cölöpfejeire acél tartópilonok kerültek, melyekről mindkét irányban 3-3 acél sodronykábel indul a híd új, fő tartóelemeihez - alapjaiban megváltoztatva ezzel a híd korábbi kinézetét is.

A kizárólag gyalog járható híd továbbra is a meglévő gyalogutakhoz csatlakozik mindkét oldalon, de a Deseda-tó körüli kerékpárútról is ellátogathatunk az arborétumba egy rövid kitérővel.

Somogy bejárható varázsa

A „Somogy bejárható varázsa” című, GINOP-7.1.2-15-2017-00018 azonosítószámú projekt a Magyar Természetjáró Szövetség konzorciumvezetésével, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a SEFAG Zrt. konzorciumi tagságával zajlott turisztikai projekt, melynek célja a természetben megvalósuló, környezetbarát szabadidős tevékenységek ösztönzése, hálózatos fejlesztése és támogatása.

Cikkajánló