Megújult a kektura.hu

A teljesen új külsőt és funkciókat kapott oldalon izgalmas tippeket, hasznos tudnivalókat és rengeteg érdekességet találhatunk a kéktúrákról.

Szerző:
Turista Magazin/MTSZ
Fotó:
Farkas Péter (Kiemelt kép)
2021. március 26.

A teljesen új külsőt és funkciókat kapott oldalon izgalmas tippeket, hasznos tudnivalókat és rengeteg érdekességet találhatunk a kéktúrákról.

A Turista Magazint is kiadó Magyar Természetjáró Szövetség március 25-én élesítette a teljesen megújult kektura.hu weboldalt, ahol letisztult dizájnba csomagolva érhető el minden lényeges információ az Országos Kéktúráról, a másodikként létrejött Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúráról és a legfiatalabbról, az Alföldi Kéktúráról, de a három kéktúra alkotta Országos Kékkörről és az Országos Kéktúra útvonalán teljesíthető Gyermekkéktúráról is mindent megtudhatunk ezen az oldalon.

Hasznos funkció, hogy az egyes kéktúrák szakaszainál megtaláljuk a leírások, fotók mellett azok legfrissebb távolságadatát, átlagos teljesítési idejét, szintgörbéjét, a GPX-fájlként letölthető útvonalát és a bélyegzőhelyek listáját is. Ugyancsak megkönnyíti a túrák tervezését, hogy az új oldalon megtaláljuk az aktuális erdőlátogatási korlátozásokat, az esetleges lezárásokat és a nyomvonalakat érintő változtatásokat. Szintén hasznos lehet az előkészületekhez, hogy az egyes szakaszok leírásánál feltüntették a közeli szálláshelyeket, tömegközlekedési, parkolási lehetőségeket, valamint felszerelésre vonatkozó hasznos tanácsokat is kaphatunk.

Az oldal újdonságai közé tartozik még, hogy a teljesítők számát is nyomon követhetjük éves lebontásban, sőt, rá is kereshetünk azokra a teljesítőkre, akik beleegyeztek abba, hogy nevük bekerüljön a publikus adatbázisba.


Az oldal menüsorában feltűnt még egy Tudástár és Gyakran Ismételt Kérdések funkció is, amelyekre rákattintva az erdei etikettől kezdve a kutyás túrázás illemtanán át minden lényeges információt megtalálunk a kéktúrázással kapcsolatban. Az oldal reszponzív, így táblagépen, telefonon is tökéletesen működik, és akár terepen is jó hasznát vehetjük a kéktúrázásaink során.


Cikkajánló