Négy kihívás bolygónk jövőjéért

Idén március 24-én lesz a WWF jegyezte Föld Órája akció. A megszokott lámpaoltáson kívül most három kihívás teljesítésével is csatlakozhatsz az eseményhez. 

Szerző:
WWF Magyarország
Fotó:
http://www.foldoraja.hu
pxhere.com
123rf.hu
2018. március 14.

Idén március 24-én lesz a WWF jegyezte Föld Órája akció. A megszokott lámpaoltáson kívül most három kihívás teljesítésével is csatlakozhatsz az eseményhez. 

Az idei Föld Órája kampány középpontjában a biológiai sokféleség megőrzése áll, valamint az, hogy kapcsolódjunk a Földhöz, és fenntartható életmódunkkal hozzájáruljunk annak egészséges működéséhez. Ennek fényében a WWF Magyarország útjára indította négylépéses kihívását, mely a kapcsolódás szimbólumára, a wifi-jelre épít, elemei pedig bárki számára teljesíthető feladatokat rejtenek.

 

 

„Az első kihívás során arra buzdítottunk mindenkit, hogy csatlakozzanak a Föld Órájához, és március 24-én 20.30-kor kapcsolják le a világítást egy órára, második lépésként pedig azt kértük, hogy egy hétig semmit ne nyomtassanak ki, hanem online használják dokumentumaikat, ezzel is védve erdőinket. A harmadik kihívásban a résztvevők vállalják, hogy egy hétig nem vásárolnak PET-palackot, hanem csapvizet fogyasztanak - nyilatkozta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője. - Percenként 27 futballpályányi erdőterület tűnik el a Föld színéről, ami évente közel 19 millió hektárt jelent, és az összes kitermelt fa 40%-át a papírgyártásban hasznosítják. A tengerekbe és óceánokba pedig 12 millió tonna műanyag hulladék kerül éves szinten. Ezeket a terheket próbálja meg a WWF Magyarország csökkenteni a kihívás egyes lépéseivel” - folytatta. Egy kihívás van még hátra, kövesd a WWF Magyarország Facebook-oldalát, hogy Te is képben legyél!

 

 

Fáklyás túra és csillagnézés

 

A résztvevők regisztrációi is gyűlnek az idei Föld Órájára. A www.foldoraja.hu oldalon több ötletes esemény is alakul erre az estére: Borsodnádasd és Balaton lakosai például egyszerre indulnak fáklyás esti túrára, a kirándulók találkozását követően pedig egy fúvószenekar ad gyertyafényes koncertet. Magyarlakon Leonardo DiCaprio Özönvíz előtt című dokumentumfilmjét vetítik - az Oscar-díjas színész az Egyesült Államokban a WWF kuratóriumi tagja -, majd újrahasznosított befőttesüvegekből készítenek mécsestartókat, és kavicsokból készült „szentjánosbogár-keresésre” invitálják a résztvevőket. A debreceni Kossuth Lajos Kollégium épületeiben a lekapcsolás ideje alatt élőzenével, tűzzsonglőrrel, néptáncbemutatóval és csillagnézéssel készülnek, de kávézók és szállodaláncok is csatlakoznak a lekapcsoláshoz.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Hegyi tavaktól az óceánokig, a mikroműanyagok már mindenütt ott vannak

A család, amely nem termel szemetet

Gilisztakomposztáló a konyhában

 

Cikkajánló