Nyílnak a kökörcsinek a Bükkben

Gyönyörű fotókat kaptunk a Bükkben virágzásnak indult leánykökörcsinekről.

Szerző:
Pálvölgyi Krisztiina / TM
Fotó:
Tarnóczi Fédra
2019. március 1.

Gyönyörű fotókat kaptunk a Bükkben virágzásnak indult leánykökörcsinekről.

Mi sem bizonyítja jobban a tavasz érkezését, mint az egymás után nyíló vadvirágok sokasága. A téltemetők, hóvirágok, krókuszok és tőzikék után a kökörcsinek is megkezdték virágzásukat.


Tarnóczi Fédra bükki sétája során készítette ezeket a képeket az éppen nyíló leánykökörcsinekről. A különleges kinézetű, selymesen gyapjas virágok Magyarországon védettek, ezért ha túráink során találkozunk velük, nagyon vigyázzunk rájuk! A leánykökörcsin természetvédelmi értéke 10 00 forint.

 

 

 

„Vannak növények, amelyeknek nyomon követem a sorsát már évek óta a Bükk területén. Ezek a leánykökörcsinek is ilyenek. Idén először február utolsó napjaiban látogattam meg őket, és örömmel tapasztaltam, hogy szépen fejlődnek.”

 

 

 

Köszönjük a képeket Fédrának!

 

Ha ti is szeretnétek tavaszi vadvirágokat megcsodálni teljes pompájukban, akkor a hétvégén még biztosan láthattok rengeteg hóvirágot az Alcsúti Arborétumban, vagy tehettek egy kellemes sétát a Csáfordjánosfa határában található tanösvényen nyíló milliónyi tavaszi tőzike között, ahol szerkesztőségünk is járt a héten, de téltemetőtúrán is részt vehettek most szombaton a Cégénydányádi-parkban, amiről bővebb információkat ide kattintva találtok.

 

Kapcsolódó cikkek: 

Hóvirág vagy tőzike? Lerántjuk a lelpet!

Több millió tőzike között sétáltunk a Csáfordjánosfai-erdőben

Tavaszi virágzás - Első felvonás

 

 

Cikkajánló