Sisi-kiállítás lesz a gyulai Almásy-kastélyban

A tárlaton még az is kiderül, hány kalóriát fogyasztott Erzsébet királyné, és felvonultatnak olyan tárgyakat is, amelyeket még sosem látott eddig a nagyközönség.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
MTI
2022. március 31.

A tárlaton még az is kiderül, hány kalóriát fogyasztott Erzsébet királyné, és felvonultatnak olyan tárgyakat is, amelyeket még sosem látott eddig a nagyközönség.

A kiállítás a Gödöllői Királyi Kastély és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont közös időszaki tárlata, amely május 25-én nyílik meg a nagyközönség előtt, és egy évig lesz látható. Sisi utazásait, a sporthoz és a szépséghez való kapcsolatát lehet majd megismerni ahhoz hasonló interaktív elemek segítségével, amelyeket az állandó kiállításról már ismerhetünk.

Egy tükörben mindenki megnézheti, milyen karcsú volt Sisi dereka, illetve egy kilométerszámláló megmutatja majd, mennyit utazott Sisi a férjével, és mennyit utazik egy ma élő átlagos ember. A királyi párnak külön utazóbútorai voltak, és mindig a direkt a számukra készített eszközök segítségével látták őket vendégül. A dámanyerget a látogatók is kipróbálhatják. A szépséggel kapcsolatos teremben látható lesz majd, miket evett Sisi, és hogy az ma hány kalóriának felel meg – írja az MTI. A gödöllői múzeumnak van a világon a legnagyobb Sisi-gyűjteménye, innen kapott kölcsön tárgyakat az Almásy-kastély, köztük olyanokat is, amelyeket még nem állítottak ki sehol.

Pünkösd vasárnap, azaz június 5-én a kastély előtt ingyenes előadást tart a Nemzeti Lovas Színház, a Stefánia-szárnyban pedig Sisi-korabeli menüsort lehet megkóstolni.


Cikkajánló