Születésnapi programmal vár a Budakeszi Vadaspark

Idén már 44 éve annak, hogy megnyitotta kapuit a főváros környékének leglátogatottabb természetismereti bemutatóhelye. A jeles alkalomból szakvezetéssel várják a látogatókat.

Szerző:
Budakeszi Vadaspark
Fotó:
Surányi Linda / Budakeszi Vadaspark
2023. április 28.

Idén már 44 éve annak, hogy megnyitotta kapuit a főváros környékének leglátogatottabb természetismereti bemutatóhelye. A jeles alkalomból szakvezetéssel várják a látogatókat.

Az erdő kapujának nevezett, húsz hektáron elterülő ökoturisztikai látványosságot 1979. április 29-én nyitotta meg a Pilisi Parkerdő. Legfontosabb célja, hogy természetes élőhelyükön mutassa be az Európában őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatvilágot. A Vadaspark népszerűségét jelzi, hogy mostanra már több mint 180 000 ezerlátogatót fogad évente.

Az évforduló alkalmából április 30-án különleges születésnapi szakvezetésre várják az érdeklődőket. A program a belépőjegyen felül ingyenes, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

A létrehozása óta folyamatosan fejlődő Budakeszi Vadaspark egy állatbemutató- és oktatóhely is egyben, ahol azóta több tízezer gyerek ismerte meg testközelből az őket körülvevő természetet és állatvilágot. A Vadaspark fejlesztései elsősorban az óvodás és iskoláskorú gyermekek oktatását, a kikapcsolódást kereső családokat célozzák, ennek köszönhetően az elmúlt évtizedben színes programkínálattal széles közönségigényt kiszolgáló családi kikapcsolódási centrummá nőtte ki magát. Folytonos változások és újítások jellemzik a Budakeszi Vadasparkot, nemrégiben például kerti vasúttal bővült a repertoár. Hogy mi mindenért érdemes ellátogatni ide, arról ebben a cikkünkben olvashattok, az aktuális programok miatt pedig érdemes felkeresni a Vadaspark honlapját.

Cikkajánló