Vadregényes utazás

Október 19-én különleges élményekkel gazdagodhattok a Bükkben! Egy rendszeresen már nem közlekedő szárnyvonalon utazhattok Miskolc és Ortástető között.

Szerző:
forrás: Északerdő Zrt.
kisvasut.hu
Fotó:
Jakóts Ádám
2013. október 5.

Október 19-én különleges élményekkel gazdagodhattok a Bükkben! Egy rendszeresen már nem közlekedő szárnyvonalon utazhattok Miskolc és Ortástető között.

Az Északerdő Zrt. és A LÁEV baráti köre változatos programokkal, az őszi erdő színpompás díszletei mellett várja a kisvasút és a Bükk szerelmeseit az erdei vasút vadregényes szárnyvonalára indított mahócai különvonatára.

 

Ezernyi kalandot kínál ez az alkalom, amikor egy olyan vonalon közlekedhettek kisvasúttal, amelyen nincs rendszeres forgalom, amelynek vonala az elmúlt években oly mértékben károsodott, hogy sokáig úgy tűnt többé már nem lesz lehetőségünk errefelé erdei vasúttal utazni.

 

Az időjárás viszontagságai és a gátlástalan síntolvajok miatt 2008 óta rendszeresen nem közlekedő kisvasutat az Északerdő Zrt. 2012-ben indította újra, egyelőre csak időszakos jelleggel, azaz valóban különleges kalandnak számít az az évi egy-két nap, amikor a Mahócai szárnyvonalon utazhattok.

 

 

A szervezők számos különlegességgel várnak még titeket! Lehet pisztrángot kóstolni, végig sétálni a Forrás-völgyi tanösvényen, vagy átkelhettek a Garadna völgybe, hogy a meseszép andókúti pihenőhelyen, egy hangulatos szalonnasütéssel koronázzátok meg ezt a fejedelmi napot.

 

A különvonat reggel 9.30-kor indul Miskolc-Dorottya utca állomásról és 16.39-re, valamint 17.39-re érkezik vissza ugyanoda. Napközben fotósvonatot is közlekedtetnek, amely Ortástető és Papírgyár megállóhelyek között jár és Lillafüredre csatlakozása lesz.

 

További információkért, részletekért hívjátok a következő számokat:
+36 (20) 315-0636, vagy +36 (30) 238-0755

 

Cikkajánló