Valentin-nap a zöldben

Szervezz családi programot vagy romantikus kiruccanást az erdőbe február 14-én. A Budakeszi Vadasparkban megismerkedhettek az állatok udvarlási szokásaival, a Kismaros és Királyrét között közlekedő Valentin-expresszen egy romantikus estét tölthettek el, míg a Transzbükki átkelésen remek kirándulást tehettek a szeretteiddel.

Szerző:
Lénárt Emese
Fotó:
Kaposi Viktor
Gulyás Attila
2015. február 13.

Szervezz családi programot vagy romantikus kiruccanást az erdőbe február 14-én. A Budakeszi Vadasparkban megismerkedhettek az állatok udvarlási szokásaival, a Kismaros és Királyrét között közlekedő Valentin-expresszen egy romantikus estét tölthettek el, míg a Transzbükki átkelésen remek kirándulást tehettek a szeretteiddel.

1. Valentin-nap a Budakeszi Vadasparkban

 

Mindig kíváncsi voltál az állatok párkereső praktikáira, de eddig csak természetfilmekből tájékozódhattál a témát illetően? Február 14-én irány a Budakeszi Vadaspark, ahol az érdekes program-összeállításnak köszönhetően személyesen is megismerkedhettek az állatvilág udvarlási szokásaival.

Bővebb infó: http://www.vadaspark-budakeszi.hu/index.php?pg=news_1_438


Részletes program:
10:00 Mosómedve, nyestkutya látványetetés (Kisállat suli)
11:00 A WWF Bálint-napi szakvezetése - Hódítások az állatvilágban (18+)
12:00 Medve látványetetés
12:00 Szarvas csörte - látványos és játékos erőpróba a színpadon
13:00 Aranysakál látványetetés
13:30 Hangosabb vagy egy szarvasnál? - vetélkedő a színpadon
14:00 A WWF Bálint-napi szakvezetése - Hódítások az állatvilágban (18+)
15:00 Kisragadozó látványetetés
 

2. Szerelmes kiruccanás kisvonattal

 

 

Királyrét, végállomás

 

Kerekedj fel a pároddal, családoddal vagy a baráti társaságoddal, és pattanj fel a Kismaros és Királyrét között közlekedő Valentin-expresszre, amelyről tiszta idő esetén megcsodálhatjátok a börzsönyi naplementét, miközben a kályhában ropog a tűz. A Kismaroson felszálló érdeklődők virágcsokrot is rendelhetnek párjuknak, szeretteiknek, míg Királyréten ínycsiklandó svédasztal várja az utazókat. A program 17.50-kor kezdődik Kismaros állomáson. A vacsora mellé welcome drink is dukál. Az étkezést követően a Valentin-expressz Királyrét állomásról 19.38-kor indul vissza Kismaros állomásra, ahonnan csatlakozással lehet Budapest és Szob felé utazni.
Bővebb infó: www.kisvasut-kiralyret.hu

 

3. Romantikus túra Nagyvisnyótól Felsőtárkányig 

 Ösvény félút táján, a Tar-kő alatt

 

Ha úgy döntöttetek, hogy nem kettesben, hanem szervezetten és remek társaságban szeretnétek túrázni egyet a szerelem napján, akkor ne maradjatok le a Transzbükki átkelésről, amelyet idén a nagy érdeklődésre való tekintettel már másodszor rendeznek meg a szervezők. Az útvonal hossza 22 km, és kb. 600 m szintemelkedésre lehet számítani.

 

Találkozó: 2015. 02. 14. Nagyvisnyó, „ÁFÉSZ” megálló, 7.40-kor (Az egri buszpályaudvarról 6.45-kor indul helyközi járat Nagyvisnyóra.)
Az útvonal: Nagyvisnyó - Mála-bérc - Bálvány északi oldala - Csurgói erdészház - Fekete-sár - Körös-bérci-barlang - Őserdő - Vörös-kő - Vörös-kői-forrás - Stimecz-ház - Felsőtárkány
A program ára: 3500 Ft, ami tartalmazza a nap közbeni étel/ital, a vacsora, az erdei vasút, a szakvezetés és a szervezés költségeit.
Jelentkezés: okoturisztika@bnpi.hu (név, életkor, e-mail cím és telefonszám megadásával)

Kapcsolódó cikkek:
Bemutatkozik a Pilisi Parkerdő
Romantikus este a Valentin Expresszen

 

 

Cikkajánló