Várunk a Kéktúrázás napján!

A Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében október második szombatján zajlik az ősz legnagyobb közösségi túranapja: a Kéktúrázás napja.

Szerző:
Turista Magazin/Magyar Természetjáró Szövetség
Fotó:
Pálvölgyi Krisztina (Kiemelt kép)
2022. szeptember 30.

A Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében október második szombatján zajlik az ősz legnagyobb közösségi túranapja: a Kéktúrázás napja.

Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött országos eseményen 143 szakaszra bontva lehet bejárni a mintegy 2580 km hosszú Országos Kékkört, Írott-kőtől Hollóházán át Szekszárdig, és onnan ismét Írott-kőig.

A szakaszok mindegyikén helyi természetjáró tagegyesületek képviselői, erdészek, nemzeti parkos szakemberek, profi túraszervezők, a kéktúra lelkes „nagykövetei” várják az érdeklődőket.

A különleges, tematikus szakaszokon kisgyermekes, családi, kutyás, nomád „ottalvós” és erdei gasztrotúrák is lesznek. Megismerkedhetnek az érdeklődők az Országos Kéktúrát 70 éve elindító Lokomotív Turista Egyesület tagjaival, a Turista Magazin szerkesztőivel, és akár a Természetjáró.hu digitális útikönyv és applikáció készítőivel is. Az idei év különlegessége, hogy a túranaphoz szervátültetettek is csatlakoztak, ez a nap ugyanis a Donáció és Szervátültetettek Világnapja is.

Már több mint 2700 túrázó biztosan lesz a kék sáv jelzésen október második szombatján. Jó néhány szakasz már betelt, ám jellemzően a fővárostól távolabbi – alföldi és dél-dunántúli –túraútvonalakon van még néhány szabad hely. A túrák 8–32 km hosszúságúak, mindenki találhat érdeklődésének és fizikai állapotának megfelelőt.

Regisztrálni az esemény honlapján lehet, a jövő hét közepéig.

Bakancsot fel, irány a Kéktúra!

Cikkajánló