Videó: Ilyen szembenézni a feléd száguldó lavinával

Vérfagyasztó felvételt készített egy brit túrázó, ahogy a felé közeledő hózuhatag egyszer csak ellepi.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
theguardian.com
2022. július 11.

Vérfagyasztó felvételt készített egy brit túrázó, ahogy a felé közeledő hózuhatag egyszer csak ellepi.

Brit és amerikai túrázókból álló csoport egyik tagja, Harry Shimmin osztotta meg közösségi oldalán nem mindennapi élményét, amit a Kirgizisztán és Kína határán lévő Tien-san-hegységben vett videóra telefonjával – adta hírül theguardian.com.

A férfi elmondása szerint kicsit lemaradt a csoporttól, hogy képeket készítsen a csodás hegyvidéki környezetről, amikor ropogó hangra lett figyelmes.

A baljós hang a szomszédos hegyoldal felől érkezett, pillanatokkal később pedig már fel is tűnt, micsoda hatalmas tömeg okozza a robajt. Herry látszólag teljes nyugalommal szemlélte a látványos, ugyanakkor roppant veszélyes eseményt, a filmezést még akkor sem hagyta abba, mikor a lavina már a feje felett átcsapott.

A lavina az egész túracsoportot elérte, de szerencsére mind túlélték, az ijedségen kívül csak kisebb sérüléseket szereztek. A videót készítő férfi elmondta: tudta, hogy pár lépésre tőle elég jó búvóhely van, ezért nem menekült pánikszerűen. Ezzel együtt elmondható, hogy a csapatnak óriási szerencséje volt, hogy ép bőrrel megúszták a dolgot. Állításuk szerint, ha öt perccel előrébb tartottak volna az úton, akkor a lavina telibe kapja őket, és feltehetően senki nem élte volna túl.

Cikkajánló