Indul Múzeumok Őszi Fesztiválja

Jövő! Menő! Múzeum! címmel szeptember 25-én indul és november 12-ig tart a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Másfél hónapon keresztül közel 130 múzeum részvételével több mint 700 féle program csalogat múzeumi látogatásra.

2023.09.22.

Kultúrkincsek és a Duna-part szépsége a Csepel-sziget déli csücskén

Ebben a gyönyörű fekvésű városban találjuk az egyetlen működőképes hazai hajómalmot, az egyetlen itthoni gótikus szerb ortodox templomot, az első világi barokk kastélyt Magyarországon, és amivel talán lepipál minden más települést a Duna mentén, az a hangulatos part menti sétánya. És ezzel még koránt sincs vége a különleges és szórakoztató látnivalóknak. Ráckevét érdemes felvenni az őszi bakancslistánkra. Meséljük, mutatjuk, miért.

2023.09.20.

Túrázás nőként egyedül

A Jane Goodall Intézet és Till Anilla közös workshopot rendez, amelynek témája: hogyan túrázz egyedül nőként. Erről Anilla sokat tud mesélni, hisz nemrég 72 nap alatt teljesítette a 2550 km hosszú Országos Kékkört. Az esemény bevételével egy kirándulás megszervezését támogatják, amelynek meghívottjai nevelőszülőkhöz került gyerekek lesznek.

2023.09.12.

Szuper túrák gyerekkel, amelyekkel emlékezetessé teheted a nyári szünet utolsó heteit

Ha már véget értek a táborozások, és a nagyszülőknél töltött időt is kimaxoltátok, érdemes a gyerekeket kirándulásokkal lefoglalni. Méghozzá olyanokkal, amelyekre egész évben jó lesz visszagondolni. Összegyűjtöttünk néhány rövid és látványos túraösvényt, ahol az egész család jól érezheti magát, és nem csak nyáron, de bármelyik évszakban megéri felkeresni őket.

2023.08.14.

Különleges nyári vonatozás a Bükkben

Augusztus utolsó hétvégéjén különvonat közlekedik Mahócára, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti vonatok által nem járt szárnyvonalán. Már csak ezért az élményért is megéri vonatozni a Bükk vadregényes tájain.

2023.08.10.