MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.10.11. 14:48,   Szöveg: WWF/TM

A vaddisznó, aki farkasszemet nézett az ordasokkal – ritka videók

Újabb izgalmas kameracsapda felvételek érkeztek az Aggteleki Nemzeti Park területéről, amelyekből kiderül, hogy mi történik, ha egy fiatal farkasokból álló falka éjszaka váratlanul találkozik egy vadkannal.

Ismét farkasokat rögzített a WWF által adományozott kameracsapda az Aggteleki Nemzeti Parkban. Méghozzá igen izgalmas szituációt örökített meg az erdei csúcsragadozók életében. A videón látható, hogy egy karakán, határozott fellépésű vaddisznó meglepi a fiatal farkasfalkát éjjeli bóklászásuk alatt, akik először szétrebbennek, majd kis idő múlva kíváncsian közelebb merészkednek a vadkanhoz.

 

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei szerint a fiatal farkasok jelenleg fokozatosan tanulják az önálló életet a vadonban, miközben nagyrészt még mindig ugyanazon a néhány hektárnyi területen mozognak, ahol a felnőttek. Viszont már nem feltétlenül igénylik a folyamatos együttlétet, gyakrabban kalandoznak egyedül.

 

Egy másik felvételt is közzétett a nemzeti park, ezen azt láthatjuk, ahogy ugyanezen a területen, 45 perccel később áthalad egy vaddisznókonda.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Így cseperednek a farkaskölykök - videók

Szürke farkas - csúcsragadozó hazánkban

Ilyen találkozót ritkán láthatsz


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...