Rendkívüli római aranykincseket találtak Erdélyben

Értékes római kori arany ékszerekre és egy ritka bronzedényre bukkantak régészek Gyulafehérváron. Ehhez hasonló gazdag leletegyüttest eddig nem találtak Dacia tartományban. A tervek szerint a restaurálás után kiállításon is láthatók lesznek.

2023.09.28.

Már lehet szavazni az év lepkéjére

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület másodszorra hirdette meg a közönségszavazást, amelyen három jelölt közül lehet kiválasztani a jövő év pillangóját.

2023.09.27.

Kidőlt fa alá szorult egy túrázó

Tizenkét órát töltött egy kidőlt fa alatt a Ság-hegyen egy középkorú férfi. Kiabálását meghallva indultak keresésére, végül tűzoltók szabadították ki.

2023.09.25.

Megújult a tatai csillagvizsgáló

Átadták Tatán a felújított TIT Posztoczky Károly Csillagvizsgálót és Múzeumot. A kiállítás az intézmény névadójának hagyatékát mutatja be, de a csillagda szakköröknek és bemutató előadásoknak is helyet ad. Októbertől nyitja meg kapuit.

2023.09.22.

Hová tűnt a Tengerszem-tó vize?

A Jósvafő mellett található festői, smaragdzöld színű tó kedvelt célpontja a túrázóknak. Azonban aki mostanában jár erre, nem pont úgy látja a tavat, ahogy azt megszokta.

2023.09.21.

Már több ezer daru érkezett a Hortobágyra

Megkezdődött az ősz egyik legszebb természeti eseménye, a daruvonulás. Az északi tájakról érkező darvak egyik legfontosabb hazai pihenőhelye a Hortobágy, ahol már hétezernél is több madár időzik. A csúcs októberben várható, akkor a százezret is átlépheti majd a számuk.

2023.09.20.

Csaló tűzifaárusok ellen indult eljárás

Próbavásárlás során bizonyosodott be, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. nevével visszaélve akartak csalók tűzifát értékesíteni. A tilosban járók lebuktatására a Nébih ellenőreivel közös akcióban került sor.

2023.09.18.