A kameracsapda megmutatja, mit rejt az Aggteleki-karszt

Szirti sasok, farkasok, hiúz és róka is szerepel az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság most közzétett kameracsapdás felvételein.

Szerző:
anp.hu
2018. április 11.

Szirti sasok, farkasok, hiúz és róka is szerepel az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság most közzétett kameracsapdás felvételein.

Az Aggteleki-karszt és a zempléni tájegység erdeiben is rendszeresen megfordulnak különböző nagyragadozók. Míg a barna medve csak időszakos látogató, a szürke farkas és az eurázsiai hiúz már jó ideje állandó lakó, de az alábbi videókon szirti sasokat és rókát is látszhatsz.

 


Szabó Ádám, Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) zoológiai szakreferense - akivel már mi is találkoztunk, és a magyar farkasok nyomába eredtünk - kihelyezett kameracsapdái rendszeresen készítenek érdekes felvételeket ezekről az állatokról, melyek közül néhányat most nyilvánosságra is hozott a nemzetipark-igazgatóság a honlapján.

 


A vadkamerák telepítése egyébként azért fontos, mert segítik a kutatást, és így könnyebb lesz az olyan háborítatlan övezetek kialakítása is, melyeken belül biztonságos menedékre lelnek a nagyragadozók.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Medvét láttak Jósvafőnél - Videóval

Magyar farkasok nyomában

A hiúzok a rejtőzködés mesterei

Felmérték az Északi-középhegység erdeinek állapotát

Cikkajánló