Ezzel a könyvvel te is tehetsz valamit az állatokért

Orbán Zoltán nemcsak a madarak, hanem más körülöttünk élő állatfajok védelméhez is segítséget nyújt a most megjelent kötetében.

Szerző:
MME
Fotó:
TM / MME
2019. február 22.

Orbán Zoltán nemcsak a madarak, hanem más körülöttünk élő állatfajok védelméhez is segítséget nyújt a most megjelent kötetében.

Senki számára nem újdonság, hogy az állatfajok és élőhelyeik gyors ütemben pusztulnak. Tudjuk ezt, de ahhoz, hogy tehessünk is valamit, eszközökre van szükségünk, és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) munkatársa pontosan ezzel a céllal írta meg a Madárbarátok nagykönyvét.

 


A könyv ugyanúgy szól az utca emberének, mint a szakmai érintetteknek: például agrár- és erdőgazdálkodóknak, pedagógusoknak és ökoturizmus-szolgálgatóknak. Szó van benne a madárbarát kertekről, a téli etetésről, az odúkihelyezésről, és a nem madár állatcsoportok védelmének eszközeiről, mint a bogártanyák, a méhecskehotelek, a gyíkvárak, és egy fejezetet szentelt a szerző az ember-madár konfliktushelyzetek lehetséges megoldásainak is.


A könyvet több mint 700 színes fotóval illusztrálták, és az egyes tartalmi elemekhez YouTube-videók is tartoznak. Megvásárolható az MME boltjában, és hamarosan a könyváruházakban és könyvesboltokban is.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Beindult a madárélet a Kis-Sárréten

Parlagi sast mentettek a nemzeti park szakemberei

Nem könnyű észrevenni a sarkantyús sármányt

Előzd meg a felújítással a költési időszakot

Most látták másodjára ezt a madarat Magyarországon

Cikkajánló