Fehéredik a táj a Dunántúlon

Intenzív havazás kezdődött pénteken a Dunántúl jelentős részén. A Dunától keletre ma nem számíthatunk hóra.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Csuday Dóra (kiemelt kép)
Forrás:
Időkép
2022. december 2.

Intenzív havazás kezdődött pénteken a Dunántúl jelentős részén. A Dunától keletre ma nem számíthatunk hóra.

Ma reggelre egy mediterrán ciklon felhőzete borította be az országot, mindeközben a magasabb légrétegekben kelet, északkelet felől hidegebb levegő érkezett. A kettő találkozásának köszönhetően az ország nyugati felén megkezdődött a havazás. A csapadék mennyisége azonban ma nem lesz igazán jelentős.

Az Időkép összeállításában látható olvasói fotók tanulsága szerint péntek délelőtt fehér ruhát kapott például Szentgotthárd, Zalaegerszeg és Veszprém is. Az Időkép webkameráin jól látszik, hogy fehér már az eplényi sípálya, Balatonalmádiban és Székesfehérváron havazik, Sopronban az Erdők Házának kis vadasparkjában már fehér hóban sétálgatnak a szarvasok.

A hétvégén sok felhő lesz felettünk, kisebb mennyiségű csapadékra is számítani lehet, de leginkább eső, néhol havas eső formájában. Hogy van-e idén esély a fehér karácsonyra, azt ilyen távolból még nem lehet megmondani, de persze lehet ábrándozni róla. A lehetséges forgatókönyveket az Időkép vázolta fel ebben a cikkben és karácsonyi aloldalán.

Cikkajánló