Hajóskapitány és amatőr csillagász is lehetsz a hétvégén - Programajánló

Bár helyenként ezen a hétvégén is előfordulhat esőzés, ez ne tartson vissza a klassz szabadtéri programoktól. Mutatjuk, hova érdemes menni.

Szerző:
TM
Fotó:
123rf.hu
kaptarkovek.hu/Baráz Csaba
Facebook/Hajóskapitányként a Tiszán
Gulyás Attila
2018. június 13.

Bár helyenként ezen a hétvégén is előfordulhat esőzés, ez ne tartson vissza a klassz szabadtéri programoktól. Mutatjuk, hova érdemes menni.

1. Égi-földi lámpások között - Szentjánosbogarak és csillagok a Gerecsében

 

 

Ha szerencséd van és kedvez az időjárás, a Gerecsében sétálva a csillagokat és a szentjánosbogarakat is elcsípheted az esti programon. A közepes nehézségű túra útvonala a kanyargó Árendás-patak partját szegélyező őserdőmaradvány legrejtettebb részeire kalauzolja az érdeklődőket, távcsöves megfigyelés és fotózás is lesz. Ne felejts el előre bejelentkezni.

 

Mikor?
2018. június 15. és 23. között több alkalommal, 19.00-tól
Hol?
Gerecse, találkozás: Agostyán
Bővebb információ ide kattintva.

 

2. X. Jubileumi Kaptárkövek Teljesítménytúra - 50 / 30 / 15

 

 

Tízedik alkalommal rendezik meg a Kaptárkövek teljesítménytúrát, amely a Bükkalja vidékét járja be. 50 km-es, 30 km-es és 15 km-es távok közül lehet választani. Az útvonalak érintik a bükkaljai kőkultúra legfőbb látnivalóit, érdekes helyszíneit, beleértve a kaptárköveket is. A rajt/cél, az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok Borterasz és Borkemping az egri szőlő- és borkultúra üde színfoltja - írják a szervezők.

Mikor?
2018. június 16., rajt reggel 7 órától.
Hol?
Bükkalja, találkozás: Almagyar-Érseki Szőlőbirtok Borterasz és Borkemping
Bővebb információ ide kattintva.

 

3. Hajóskapitányként a Tiszán - vízitúra-jogosítvány nélkül vezethető kishajókkal

 

 

Szívesen vezetnél kishajót, de eddig még nem volt rá alkalmad? A hétvégén ezt is kipróbálhatod a Tiszán és a Maroson. A hajók kezelésében persze segítenek, és mentőmellényt is biztosítanak a szervezők. A hajók sebessége 8-12 km/h; 4, 6 és 8 személyesek. A helyek száma korlátozott, így jól teszed, ha minél hamarabb bejelentkezel telefonon (Ábrahám Krisztián, +36 30 638 0297).

 

Mikor?
2018. június 16. 8.30-12.00
Hol?
Szeged
Bővebb információ ide kattintva.

 

4. Gomba- és gyógynövényismereti túra Bugacon

 

 

Szombat délelőtt egy két órás, gyalogos felfedezőtúrát tehetnek az érdeklődők Bugacon, közben pedig megismerkedhetnek a különböző homoki élőhelyek gombafajaival és a gyakoribb gyógynövényekkel. A sétát gombaszakértő vezeti. A program ingyenes.

 

Mikor?
2018. június 16. 10.00-12.00
Hol?
Bugac, találkozó: a Karikás Csárdánál
Bővebb információ ide kattinva.

 

5. Széchenyi-hegyről Széchenyi-hegyre éjjel - 20 / 7

 

 

A délután 6 órakor induló teljesítménytúrát futva is lehet teljesíteni, és ha úgy gondoljuk, akár az egész családot elvihetjük rá. Két táv közül lehet választani, az egyik 20, a másik 7 kilométeres. A rajtot (Gyermekvasút végállomás) a Városmajorból fogaskerekűvel, majd a Z jelzést követve lehet megközelíteni. Az itinert a honlapról is letölthetjük. A szervezők azt kérik, hogy mindenki hozzon magával íróeszközt.


Mikor?
2018. június 15.
Hol?
Széchenyi-hegy
Bővebb információ ide kattintva.

Cikkajánló