Korlátozások, zárlatok a Tátrában

Ha túrázni indulsz, vagy kirándulást szervezel a Tátrába, érdemes előtte tájékozódni az aktuális őszi, téli korlátozásokról. 

Szerző:
magas-tatra.info
Fotó:
Gulyás Attila
Adobe Stock
2019. október 22.

Ha túrázni indulsz, vagy kirándulást szervezel a Tátrába, érdemes előtte tájékozódni az aktuális őszi, téli korlátozásokról. 

2019. október 1. - november 13. között nem közlekedik a tarajkai sikló Ótátrafüredről a Tarajkára (Hrebienok), illetve október 9-től további értesítésig lezárták a Palánkos-völgyben (Stršżyska Dolina) vezető piros jelzésű turistautat a völgy torkolatától a Palánkos-tisztásig (Polana Stršżyska) - olvasható a magas-tatra.info oldalán.

 

Október 14. - október 30. között a Bélai-Tátrában nem közlekedik a lombkorona-tanösvényre történő feljutást megkönnyítő kabinos felvonó Zár (Ždiar) községben, a Bachleda-völgyben (Bachledová dolina). De a tanösvény a felvonó üzemszünete alatt is látogatható.

 

A Bélai-Tátra népszerű lombkorona-tanösvényét egy ideig felvonóval nem tudjuk elérni, de ettől még látogatható

 

Szeptember 23. - november 22. között nem közlekedik a KuŸnicéból a Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch) közlekedő kabinos felvonó a Lengyel-Tátrában. Október 16-tól korlátozásokat vezetnek be a Łysa Polana határátkelőhelyre vezető hídon, ami azt jelenti, hogy a hídon ezután csak 3 méternél nem magasabb járművek hajthatnak át. A híd teljes lezárása 2020-tól várható. Október 21 - 25. között nem közlekedik a Gubałówkai sikló Zakopanéban.

 

Október 21-én értesítésig lezárják a Mickiewicz-vízesésektől (Wodogrzymoty Miczkiewicza) a Lengyel-Öt-tó völgyébe (Dolina Pięciu Stawów) vezető zöld jelzésű turistautat, annak felújítási munkálatai miatt. A lezárás ideje alatt a Lengyel-Öt-tavi menedékház (Schronisko w dolinei Pięciu Stawów Polskic) a legkönnyebben a Halastó (Morskie Oko) irányából, a Mormota-halmon (Œwistówka Roztoka) keresztül közelíthető meg. A lezárás időtartama sajnos nem látható előre, ez nagyban függ az időjárási körülményektől.

 

A Lengyel-Öt-tó völgyébe vezető zöld jelzésű turistautat is lezárják

 

November 1. - december 20. között a menedékház bérlőjének változása miatt zárva lesz a Murowaniec menedékház a Lengyel-Tátrában. A változások miatti felújítási munkálatok befejezése után várhatóan december 20-án ismét látogatható lesz.

 

Kapcsolódó cikkeink:

A Magas-Tátra esszenciája egy körtúrában

A Magas-Tátra rejtett emlékei

Fák fölött sétáltunk a Bélai-Tátrában

Lesett az állunk Szlovákia cseppkőbirodalmában

Átkelés a Rovátkán - Avagy egy felejthetetlen hágótúra a Tátrában

Örök élmények az időtlen tátrai tájban

Magashegyi élmények kezdőknek és haladóknak 

Cikkajánló