Macska szájából mentették ki a kuvikot

Szerencsére nem esett nagyobb baja. A szabadon engedéséről videó készült, amit a cikkben nézhetsz meg.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság
2021. július 2.

Szerencsére nem esett nagyobb baja. A szabadon engedéséről videó készült, amit a cikkben nézhetsz meg.

A macska gazdája vette észre, hogy a kedvence kuvikot fogott, és még időben sikerült kiszednie a szájából. Gyorsan értesítette a Mezőfalvai Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, akik hasonló esetekben szoktak segíteni, és ők eljuttatták a kis baglyot Kecskemétről egy budapesti mentőhelyre. Három hétig ápolták és megfigyelték, majd június 30-án szabadon engedték, ahogy a nemzetipark-igazgatóság az oldalán fogalmaz, „egy táplálékban gazdag, kuvikok számára megfelelő élőhelyen”, a Kiskunságban.

Íme, a videó a bagoly elengedéséről, aki kicsit tétován ugyan, de végül elszáll a szabad élet felé:

Sajnos a rengeteg kóbormacska nagy kárt tud okozni a madárállományban, így a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság az oldalán felhívja a figyelmet a macskatartók felelősségére is. A következőket javasolják:

  • Ivartalanítsuk a kedvencünket!
  • Ha lehet, költési időszakban próbáljuk megoldani, hogy a macska csak napnyugtától napkeltéig tartózkodjon a szabadban, amikor az énekesmadarak nem aktívak.
  • Rakhatunk a macskára csengős nyakörvet.
  • Ha madárodúnk van, lássuk el macska elleni védelemmel, illetve olyan helyre tegyük, ahol a madarak belátják a környékét, és a macskának nincs fedezéke.
Cikkajánló