Programkavalkád az arborétumokban

Az arborétumok és a botanikus kertek idén is sok programmal készülnek, ráadásul sok kert ebben az évben jubileumot is ül.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Farkas Péter (kiemelt kép)
Forrás:
MTI
2022. március 17.

Az arborétumok és a botanikus kertek idén is sok programmal készülnek, ráadásul sok kert ebben az évben jubileumot is ül.

Idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, az ELTE Füvészkert 250 éves, a Jeli Arborétum, a Soproni Egyetem Élőnövény-gyűjteménye és a Szegedi Füvészkert kereken 100 évesek, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert pedig 70 éves, ezért ezek rendezvényeit érdemes figyelemmel kísérni.

A Föld Napján (április 22.) 17, a Madarak és Fák Napján (május 10.) 22, a Kutatók Éjszakáján 14 intézmény várja külön programokkal is a látogatókat – írja az MTI. Egyedi ünnepek is egyre több helyen várnak, ilyen például a Sakura Ünnep az ELTE Füvészkertben, a Szorgos Hangyák Napja a Szarvasi Arborétumban, a Kertművészeti Napok Fehérvárcsurgón, a Lótusz Napok a Szegedi Füvészkertben, a Földi Javak Asztalunkon és a Kert a köbön a Nemzeti Botanikus Kertben, Vácrátóton, vagy a Tobozszüret a Folly Arborétumban, Badacsonyörsön.

Az év fájával, a nagylevelű hárssal 23 kertben találkozhatsz, míg az év gyógynövényét, a cickafarkat 26-ban veheted szemügyre. Az év vadvirága, az agárkosbor májusban virágzik, és 6 kertben láthatod, az év madarát, a zöld küllőt pedig 24 arborétumban csípheted el. Ezekről mi is rendszeresen írunk, legutóbb a Soroksári Botanikus Kertben jártunk, ebben a cikkünkben pedig több ilyen kertet összegyűjtöttünk nektek.

Cikkajánló