Tragikus hétvége a Tátrában

Szombaton két ember meghalt a Magas-Tátrában, egy magyar turistacsoport pedig eltévedt az Alacsony-Tátrában a Štefánik menedékház felé menet, ők jól vannak.

Szerző:
TM
Fotó:
Adobe Stock (kiemelt kép)
2020. március 9.

Szombaton két ember meghalt a Magas-Tátrában, egy magyar turistacsoport pedig eltévedt az Alacsony-Tátrában a Štefánik menedékház felé menet, ők jól vannak.

Március 7-én délután egy síelő a Lomnici-csúcs déli lejtőjén próbált leereszkedni, de végül lezuhant. A hegyimentők (HZS) megállapították, hogy körülbelül 700 métert zuhant, mielőtt meghalt. A holttestet elszállították az ótátrafüredi halottasházba.

Szintén ezen a napon, délután baleset történt a Tengerszem-csúcsra vezető turistaúton is. A helyszínre a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat munkatársai siettek. Egy 30-40 év körüli nő kicsúszott és lezuhant. Nem sikerült megmenteni az életét, a halálának oka valószínűleg fejsérülés volt.

Az Alacsony-Tátrában eltévedt egy magyar turistacsoport – számol be még róla a magas-tatra.info. A túrázók a Krupa-nyeregből ereszkedtek lefelé a Štefánik menedékház elé a piros jelzésen, amely télen le van zárva a turisták előtt, de a rossz látási viszonyok miatt eltévedtek, és egyedül nem tudták folytatni az utat, ezért a Hegyi Mentőszolgálat segítségét kérték.

A GPS-koordinátáikat a HZS applikációján keresztül küldték át a hegyimentőknek (ezt neked is érdemes letölteni, ha ide készülsz), így könnyebben megtalálták őket. A menedékház és a Chopok csúcsa felől is érkezett egy-egy mentőcsapat. A turistacsoport három tagját a Krupa-nyereg alatti elágazás közelében találták meg, két embert pedig 300 méterrel feljebb. A turistákat a menedékházba kísérték.

Forrás: magas-tatra.info

Cikkajánló