Új látványossággal bővül a vizek városa

Helyreállítják a műemléki Jenő-malmot és átalakítják az egykori Kristály fürdőt Tatán.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Korzó Tervezési Studió
Forrás:
MTI
2022. január 20.

Helyreállítják a műemléki Jenő-malmot és átalakítják az egykori Kristály fürdőt Tatán.

A malomban látványőrléseket is lehet majd tartani, illetve egy interaktív tárlatot szeretnének létrehozni a tatai malmok belső működéséről. A látványosságot Malomkertnek nevezték el. A Kristály fürdőnek új szerepe lesz, itt a különböző malomszerkezetek működési elvét mutatják majd be játékos formában. A fejlesztések 475 millió forintból valósulnak meg.

Tatát és környékét már keresztül-kasul bejártuk, így tapasztalatból mondhatjuk, hogy rengeteg kikapcsolódási és kirándulási lehetőséget kínál. Ha a Malomkert megtekintését szeretnéd összekötni majd más programmal, íme, néhány tipp.

Legutóbb például a Réti-tó tanösvényen jártunk, de minden évben cikkezünk az Öreg-tavon gyülekező vadludakról is. Tavaly adták át a gyönyörűen felújított kastélyt a tó partján, a vár közelében, amit azonnal meglátogattunk. Nagy kedvencünket, a tatai Fényes tanösvényt több szerkesztőségi tag is bejárta már. Túráztunk az Agostyáni Arborétumtól az Öreg-tóig, kalandjainkról itt olvashatsz. Ha erre jársz, ne hagyd ki a 25 hektáros angolparkot sem, ahol 2007 óta végeznek fejlesztéseket. A Pálmaház például rendezvényközpont lett, megújult a kiskastély és a szabadtéri színpad is. Ha még többet olvasnál Tatáról, kattints ide!

Cikkajánló